בשנים קודמות התנחמו אוהדי מכבי חיפה בכדורגל, בזמן כשלונות קבוצתם, בהישגיה של קבוצת הכדורסל. אליפות וגמר גביע ב־2013, גמר פלייאוף ב־2014, מקום שלישי ו־56:91 על מכבי ת"א (התבוסה הכי גדולה של מכבי ת"א אי פעם בליגה) ב־2016, וסיומת מדהימה בעונה שעברה שנעצרה רק בגמר הפלייאוף.
השנה אין איפה להתנחם. גם קבוצת הכדורסל הירוקה נראית רע. היא מדורגת במקום האחרון ואחת המועמדות העיקריות, נכון לעכשיו, לרדת לליגה השנייה. לחיפה ארבעה נצחונות בלבד ב־15 מחזורים, ונצחונה האחרון היה בנר שני של חנוכה, ואנחנו כבר בט"ו בשבט בואכה פורים.
הנתונים מצביעים על ירידה דרסטית ביכולת ההתקפית. חיפה לפני אחרונה בליגה בתפוקת הנקודות (75.5 נק' למשחק), כשהיא מקדימה בעשירית את נס ציונה; אחרונה בליגה באחוזים משלוש 27 אחוז!; אבל לפני ההתקפה נראה שחיפה איבדה את ה־DNA שלה. מקבוצה שהתנפלה על היריבות שלה עם גרגורי ורגאס וג'ון דיבורתלומיאו, חיפה נראית רכה, קטנה וחסרת פיזיות. בששת המשחקים האחרונים בהן הפסידה היא גרמה בסך הכל ל־11.3 איבודים למשחק (אחרי שעד אז איבדו יריבותיה 19 כדורים מולה) ואינה מצליחה לרוץ.
האשמה העיקרית מופנית לבעלים ג'ף רוזן, שבונה בדרך כלל את הקבוצה עם הסקאוט פרדריקו ברודסקי. "פרדריקו" אחראי על הצלחות גדולות בשנים האחרונות כמו דונטה סמית', פול סטול, אייק אופייבו, ורגאס וקווין פינקני, אבל השנה הכשלון ענק. רוזן שהשקיע בקבוצה ב־2014 שבעה מיליון שקלים מצמצם את השקעתו מדי שנה ובקיץ האחרון העדיף לוותר על עמית שמחון, שהיה לו חוזה יקר לעונה נוספת, ובמקומו הביא את דגן יבזורי שעדיין לא התאושש מפציעותיו. דיברתולומיאו הלך למכבי וורגאס כבר לא יחזור להציל את הקבוצה העונה, כמו בינואר 2017, עקב הצלחתו בפואנלברדה בספרד.
הבעלים ג'ף רוזן. האשמה העיקרית נופלת עליו // צילום: עודד קרני
מה כן יש? את אנחל רודריגז, שמשיג את הנקודות שלו, אבל חלש מאוד הגנתית ובדקות האחרונות מתקשה לייצר נקודות ומצבי קליעה. המאמן עופר רחימי לחץ להבאתו של גוני יזרעאלי, שהגיע מאשדוד, אבל האחרון בגילו, למרות שהפתיע לטובה במספר משחקים, אינו יכול לסחוב מעל ל־15 דקות למשחק. זאק גרהאם שהחליף את לוק מרטינז נחשב לסקורר, אבל עדיין לא מצליח להוביל את הקבוצה. גם בפנים יש לקבוצה לא מעט בעיות. ברנדון באומן שירד ליגה עם קרית גת פתח טוב והוביל לנצחון על נס ציונה, אבל הוא ריבאונדר גרוע. רג'י באקנר שהובא כדי לתת נוכחות בצבע די, בינוני.
הכשלונות של הקבוצה היפנו לא מעט חיצים כלפי המאמן עופר רחימי, אולם רוזן נותן לו גיבוי מוחלט וזוכר היטב את הצלחתו הגדולה לפני שנה. הבעייה היא שרוזן מעכב בינתיים את החיזוק החיוני לקבוצה. "רוזן מעדיף להביא שני זרים נוספים רק בסוף פברואר. יש עכשיו שני משחקים ואחרי זה פגרה של שלושה שבועות וככה חוסכים עוד משכורת", מספר מקורב למועדון, שגם הוא חושש שהקבוצה תיאבק עד סוף העונה על חייה במקום להיכנס לפלייאוף במקומות 7־8.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו