הפועל ת"א מתקשה להיזכר מתי היתה הפעם האחרונה שהשלימה שלושה ניצחונות רצופים ואתמול היא נזכרה שרשמה ניצחון 74:86 על אילת לאחר ניצחונות ביד אליהו ובארינה בירושלים. האדומים מצאו סוף סוף את מה שחיפשו זו תקופה ממושכת וזה היציבות כשהתקבעו בצמרת טבלת הליגה.
האדומים שסבלו מפציעות רבות מתחילת העונה הציגו אתמול ובמהלך המשחקים האחרונים סגל מלא ועומק הקבוצה בא לידי ביטוי מול קבוצה פצועה וחסרה כמו אילת, בייחוד בריצה של האדומים ברבע הרביעי שהכריעה את המשחק.
כעת דני פרנקו מסתכל קדימה וכל מה שהוא מחפש זו היציבות שתשאיר אותה במעלי הטבלה. ״ניצחון חשוב מאוד לאחר חודש בו שיחקנו נגד קבוצות צמרת. אילת זה לא מקום שקל לשחק. עשינו הגנה טובה בהרבה שלבים של המשחק". סיפר מאמן הפועל ת"א והוסיף: "היה לנו חשוב לשמור על המומנטום הטוב שלנו. היכולת שלנו להביא שחקנים איכותיים מהספסל הכריעה בסוף. קרדיט גדול לשחקנים. אני שמח מאוד על הניצחון הזה. אני אשמח עוד יותר אם נהייה עקביים וצנועים כי הליגה ארוכה״.
רפי מנקו, גארד הפועל ת"א שקלע 13 נקודות והוליך את קבוצתו במדד ה-+/- עם 13 סיפר על הניצחון: ״זה היה ניצחון מאוד חשוב בשבילנו ורצינו לשמור על המומנטום החיובי. ככל שהמשחק (התקדם א.ס.) הידקנו את ההגנה שלנו. אני שמח שהרבה שחקנים ניראים טוב לאחרונה״.
מקניל (משמאל) מול טרידוול. האדומים רשמו אמש ניצחון שלישי ברציפות // צילום: יהודה בן יתח
מנגד, היתה גם קבוצה מפסידה כאשר הפועל אילת רשמה הפסד שני ברציפות ושלישי בארבעת המשחקים האחרונים, עם זאת, מאמן הקבוצה שרון דרוקר היה גאה בשחקניו למרות ההפסד: ״אני גאה בהם שנתנו עבודה חזקה. השחקנים הראו אופי. ברבע רביעי אולי האוויר השפיע, הם היו טריים ואנחנו היינו גמורים כבר. השחקנים השאירו הכל על המגרש״.
אילת עלתה לשחק אמש עם שלושה זרים בלבד. היום היא תקבל חיזוק משמעותי כשהפורוורד אריק גריפין יצטרף לקבוצה. גריפין שיחק בעונה שעברה בהפועל גלבוע/גליל ובתחילת העונה היה בסגל של יוטה ג׳ז אבל לא קיבל חוזה. מאז השיחרור הוא שיחק בליגת הפיתוח.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו