"דרשתי לפטר את החוקר המיוחד? 'פייק ניוז'"

נשיא ארה"ב הכחיש את הדיווח כי רצה שרוברט מולר, הממונה על חקירת התערבות רוסיה בבחירות, יעזוב את משרתו • "הניו יורק טיימס": "התערבות היועץ המשפטי, שאיים להתפטר, מנעה השלמת המהלך"

צילום: EPA // דונלד טראמפ ,
צילום: EPA // דונלד טראמפ

נושא חקירת התערבות רוסיה בבחירות לנשיאות ממשיך להעסיק את ארה"ב ואת העולם. ה"ניו יורק טיימס" דיווח כי נשיא ארה"ב דונלד טראמפ דרש ביוני האחרון לפטר את החוקר המיוחד רוברט מולר, אולם טראמפ עצמו הכחיש את הדברים בצורה האופיינית לו.

 

"מדובר ב'פייק ניוז', חברים'", אמר הנשיא לכתבים במהלך שהותו בכנס הכלכלי בדאבוס, והוסיף: "אופייני ל'ניו יורק טיימס'". על פי הדיווח של העיתון, מי שמנע את את השלמת המהלך הוא היועץ המשפטי של הבית הלבן, דון מקהאן, שאיים להתפטר בעצמו אם מולר יפוטר.

 

על פי הדיווח, המידע נמסר לעיתון מפי ארבעה גורמים בבית הלבן, שטענו כי הדרישה הגיעה לאחר שלטראמפ נודע שמולר חוקר ניסיון של הנשיא להכשיל את החקירה. טראמפ כזכור טען ביום רביעי האחרון כי יהיה מוכן להיחקר בנושא על פי הדיווח, טראמפ טען שמולר לא כשיר לנהל את החקירה עקב ניגוד עניינים אשר נובע משלוש סיבות.

 

הראשונה היא העובדה שבעבר, בעת ששימש כראש ה-FBI, הייתה לו מחלוקת כספית עם מועדון גולף בבעלותו של טראמפ. השנייה היא עבודתו בעבר במשרד עורכי הדין שייצג את חתנו של טראמפ, ג'ראד קושנר. הסיבה השלישית היא שלפי טענתו של טראמפ, מולר התראיין על מנת לחזור לתפקיד ראש ה-FBI, יממה בלבד לפני שמונה לחוקר המיוחד בפרשה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר