אם לא יצא לכם לטעום את לביבות הבטטה המפורסמות וסלט "הכל" של אורנה ואלה, זה הזמן שלכם לגשת לרחוב שינקין בת"א ולנסות את כל התפריט, זאת מאחר שהשתיים החליטו לסגור את המסעדה בסוף חודש מארס הקרוב.
השבוע, בזמן ארוחה חגיגית במסעדה שהפכה עם השנים למוסד בת"א, קיבלו 45 אנשי הצוות את הבשורה שזה הזמן להיפרד ולסגור אחרי 25 שנים של עשייה.
תחושת המיצוי, יחד עם ההודעה על השיפוץ הצפוי של הבניין ברחוב שינקין 33 שבו קם הקפה ובו שוכנת מאז מסעדת "אורנה ואלה" הרגישו לשתיים שמדובר בסימן משמיים, וכאמור בסוף חודש מארס2017 ייסגר מפעל החיים, שיעבוד עד לרגע הסגירה ועד אחרון הסועדים שייצא מחייך אל הרחוב.
השתיים, אורנה אגמון ואלה שיין הכירו באוניברסיטה, לפני כמעט 30 שנים וגילו את אהבתן המשותפת – לבשל, לאפות ולהאכיל אנשים, וכל ב1992 הקימו בשינקין התל אביבי בית קפה קטן שלימים הפך למקום שכמעט תמיד מלא מפה לפה.
המסעדה נסגרת בסוף מארס
ב-2006 הוציאו השתיים לאור ספר ובו חשפו את מתכוני המסעדה, ובהם לביבות הבטטה המזוהות כל כך עם המטבח שלהן. בתחילת שנות האלפיים יצאו אורנה ואלה למסע ברחבי הארץ בעקבות הפלאפל שממנו נולד מזנון "מלכות הפלאפל" ברחוב יהודה הלוי.
לאורך השנים תמכו השתיים בצוות העובדים, התגייסו למען עובדים עם צרכים מיוחדים, חברי הקהילה הלהט"בית, נפגעות תקיפה מינית ולמען הפליטים מאריתריאה שהיו לשותפים חשובים בצוות המקום.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו