לאחר חודשים של ניסויים גרעיניים ואיומים: מסר מפויס הגיע הבוקר (שלישי). לאחר פגישה נדירה בדרג הבכיר בין שרי החוץ של צפון ודרום קוריאה, הודיעו שתי הקוריאות על פתיחה של סבב שיחות צבאיות שמטרתו: "להביא לשלום בחצי האי באמצעות דיאלוג.
בהצהרה משותפת הודיעו שרי החוץ של שתי המדינות על םתיחת סבב השיחות בין המדינות היריבות במטרה להגיע לשלום בחצי האי. על אף ההצהרה המשותפת, שר החוץ הצפון קוריאני הביע מורת רוח מהדרישה הדרומית "לפרז מגרעין" את חצי האי.
מוקדם יותר החליטה ההנהגה בפיונגיאנג, באופן חסר תקדים, לאשר את השתתפותה של משלחת צפון קוריאנית באולימפיאדת החורף בשכנתה מדרום.
מדובר במהלך ראשון מסוגו בו ספורטאים מצפון קוריאה המסוגרת יגיעו להתחרות באירוע ספורטיבי בדרום קוריאה. בשנת 1988 החרימה צפון קוריאה את האולימפיאדה בסיאול בטענה שהמשטר בדרום קוריאה איננו לגיטימי. סוכנים צפון קוראנים אף ביצעו פיגוע במטוס דרום קוראני בניסיון לחבל באולימפיאדה. בפיגוע נהרגו 155 בני אדם.
פגישה נדירה בין שרי החוץ של הקוריאות // צילום: רויטרס
ההחלטה התקבלה במהלך שיחות בין שני הצדדים, לאחר חודשים של מתיחות ואיומים משני הצדדים, שנמצאים בהפסקת אש מתוחה מאז שנות החמישים, במתחם הפסקת האש בפמונג'ום שבשטח המפורז בין המדינות. שר החוץ הצפון קוריאני, רי סון קוון, הפתיע את עמיתיו מדרום כשהגיע לפגישה לבוש בחליפה מערבית.
רי הדהים את הנוכחים כשהציע שהשיחות יהיו פתוחות לכלי התקשורת וכתבים הוכנסו, תחת משמר כוחות האו"ם, לחדרי השיחות ואף הורשו לצלם את הפגישה.
השינוי ברוח שנושבת מפיונגיאנג מגיעה לאחר נאום מתון יחסית של מנהיג צפון קוריאה, קים ג'ונג און, לציון השנה האזרחית החדשה, בו נראה המנהיג, כשהוא לבוש בחליפה מערבית, כשהוא מציע מחוות ידידותיות כלפי שכנתו מדרום.
מומחים טוענים כי מדובר בטקטיקה ידועה ששימשה את אביו של המנהיג, קים ג'ונג איל, לפיה לאחר תקופה ארוכה של מתיחות צבאית מופג המתח בין המדינות היריבות במחווה מוגבלת מצד פיונגיאנג.