תוכנית בנט לקיצור החופשות: לימודים בחנוכה ובפסח

החל מחג פסח הקרוב, ובשנה הבאה גם בחנוכה, קרוב למיליון ילדים מגיל גן עד לכיתה ג' ייהנו ממסגרות חינוכיות, בעלות תקציבית של 400 מיליון שקלים בשנה

רפורמת החופשות // צילום: נועם ריבקין פנטון ,
רפורמת החופשות // צילום: נועם ריבקין פנטון

שיעור לא חופשי: אחרי שנים של קיטורים, סידורים והרבה עזרה מסבא וסבתא, נראה כי ההורים זוכים היום (שני) לבשורה של ממש. במסיבת עיתונאים שכינסו בצהריים שר החינוך נפתלי בנט ושר האוצר משה כחלון, הם הכריזו על קיצור חופשות התלמידים, ובניית מסגרות חלופיות שיוציאו אותם למוסדות החינוך בימי העבודה של רוב ההורים. המסגרות יהיו פעילות עבור ילדי הגנים ותלמידי הכיתות א'-ג'.

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 1:49
Loaded: 0.00%
Stream Type LIVE
Remaining Time 1:49
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • captions off, selected
    • default, selected

    צילום: בני פלבן

    על פי התוכנית שהוצגה היום, תחת השם "בתי הספר של החגים", יופעלו כבר בחג פסח הזה מסגרות חינוך בימים ראשון עד חמישי. החל משנת הלימודים הבאה, גם חג החנוכה יצטרף להסדר - מה שאולי יפחית במעט את העומס הרב שמוטל על ההורים העובדים (וגם על השחקנים וכוכבי הילדים במופעים השונים). כמובן שמדובר גם בחיסכון כספי גדול, שמוערך באלף שקלים בשנה למשפחה עם שני ילדים.

    המסגרות החינוכיות יעניקו את כל השירותים החיוניים, ויעמידו צוותי חינוך, חוגים, מופעי תרבות, מדריכים - וכמובן אבטחה של המוסדות החינוכיים. בגני הילדים תהיה גננת או מדריכה וסייעת לכל קבוצה. בבתי הספר תהיה נוכחות של מורה או שני מדריכים בכל קבוצה, כאשר בכל בית ספר יעבוד גם רכז בית ספרי. בתי הספר והגנים יפעלו עד השעה 13:00. בגנים ייפתח היום ב־07:30, ובבתי הספר, כמקובל, ב־08:00. המגזר הלא יהודי ייהנה מהמסגרת הזו בהיקף דומה של 5 ימים, בחופשת האביב. עשינו התאמה למגזרים השונים בחברה. אין התכנים בחברה היהודית דומה לתכנים בחברה הערבית או הדרוזית", הדגיש מנכ"ל משרד החינוך, שמואל אבואב.

    המסגרת החינוכית תינתן, כאמור, לילדי הגנים, בגילי 6-3, בחינוך הרגיל והחינוך המיוחד, וכן לילדי כיתות א'-ג' - בכל המגזרים ובכל מסגרות החינוך שבפיקוח משרד החינוך (כולל המוכר שאינו רשמי). 

    מתווה קיצור החופשות
    מתווה קיצור החופשות

     

    "מפנה גדול"

    עלות התוכנית החדשה לנו, ההורים, משתנה בהתאם למעמד הסוציו־אקונומי של הערים השונות: יישובים המוגדרים באשכולות 4-1 על פי מדד הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה יקבלו את מלוא השירותים החינוכיים בחינם, בעוד שביישובים חזקים יותר ישלמו ההורים 30-20 שקלים ליום. וכמה זה עולה לנו באמת? על פי משרד החינוך התוכנית תתוקצב בכ־40 מיליון שקלים ליום, כלומר כ־400 מיליון שקלים עבור 10 ימי הפעילות בשנת הלימודים הבאה בחנוכה ובפסח. 

    על פי המידע שנמסר לקראת מסיבת העיתונאים, פוטנציאל המשתתפים בתכנית עומד על יותר מ־460 אלף תלמידי בתי ספר, ולא פחות מ־494 אלף ילדי גנים ברחבי הארץ.

    "ראינו את המצוקה הגדולה של ההורים בישראל, שנאלצו לבחור בין העבודה לבין הילדים בחופשות, והבטחנו להביא פתרון יסודי לבעיית הפער בין חופשות התלמידים לאלו של ההורים, היום אנחנו מקיימים", אמר שר החינוך נפתלי בנט. לדבריו, "כמיליון ילדים מגיל גן ועד כיתה ג', יזכו ליהנות ממסגרת מוגנת, חינוכית וחוויתית בבית הספר ובגן הילדים. אחרי שטיפלנו בבעיית העומס בכיתות, והוספנו סייעת שנייה בגני הילדים, כעת אנו מקצרים את החופשות".

    בנט וכחלון במסיבת העיתונאים // צילום: נעם ריבקין פנטון

    במסיבת העיתונאים בירך שר האוצר משה כחלון על היוזמה, והסביר כי מדובר בבשורה להורים, למורים ולתלמידים. "משרד החינוך ומשרד האוצר פועלים ביחד כדי להביא בשורות ושינויים לציבור ההורים", אמר כחלון, שהדגיש: "אנחנו רוצים שכולם ייהנו מזה, גם השכבות החלשות ומעמד הביניים".

    מנכ"ל משרד החינוך אבואב הוסיף באירוע כי התוכנית החדשה היא "מפנה גדול, בו לוקח משרד החינוך אחריות על שעות הפנאי של התלמידים, מעניק להם יותר מסגרות חינוכיות ומייצר מציאות דיפרנציאלית חדשה, במטרה אחת ברורה: צמצום פערים ומתן הזדמנות שווה לכולם". עוד אמר אבואב כי כל המהלך יתבצע "בתשתית ראויה, מותאמת, מאובטחת ומוסדרת בסטנדרטים של מערכת החינוך", בהכוונה ובביצוע של השלטון המקומי.

    "מדובר בבשורה גדולה להורים ולילדים", אמר יו"ר המרכז לשלטון מקומי חיים ביבס, "אחרי המהפכה של הצהרונים אני חושב שנושא החופשות הוא מרכזי וחשוב ואנחנו ערוכים אליו".

    שלום כיתה א' גם בחג // צילום ארכיון: דודו גרינשפן
    שלום כיתה א' גם בחג // צילום ארכיון: דודו גרינשפן

    שלום כיתה א' - גם בחג // צילום ארכיון: דודו גרינשפן
     

    ההורים מברכים: "צעד ראשון ומאוד משמעותי"

    פורום ועדי ההורים היישוביים בירך לפני זמן קצר על היוזמה. "אנו שמחים על שיתוף הפעולה החיובי עם משרדי החינוך והאוצר, שיתוף פעולה שאנו כבר צופים שיביא למהלכים חשובים ומהפכניים נוספים בעתיד הלא רחוק", נמסר מהפורום, "היום אנו פוסעים צעד ראשון ומאוד משמעותי בכל תפיסת ימי החופשה של הורי וילדי הגנים ובתי הספר היסודיים במדינת ישראל".

    פז כהן, יו"ר פורום ועדי ההורים היישוביים, אמר: "לפני שנתיים, עם הישגי מאבק הסייעת השניה בגני הילדים ו'מאבק הסרדינים' יוסד הגוף היציג של הורי ישראל. מאז, פעם אחר פעם אנו חוזים בשינוי התפיסתי במעמדו של ההורה, שינוי הניכר ביחסם של כל מוסדות השלטון והחקיקה במדינת ישראל".

    מזכ"לית הסתדרות המורים, יפה בן דויד, הצטרפה לברכות, תוך שהוסיפה כי הסתדרות המורים - היא אשר יזמה את הרעיון. "אני מודה לשר החינוך ושר האוצר שאימצו את עמדת הסתדרות המורים, שלפיה ניתן לפתור את בעיית ימי החופשה המרובים מבלי לפגוע בזכויותיהם של עובדי הוראה", אמרה, "בדרך זאת אנו פותרים את מצוקות ההורים ושומרים על זכויות עובדי ההוראה".

    טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

    כדאי להכיר