שנת שיא ביצוא הישראלי

משרד הכלכלה: היצוא ב־2017 - יותר מ־100 מיליארד דולר

שיא ביצוא הישראלי - עלייה של 5% לעומת שנת 2016, זאת לפי הערכות שפרסם משרד הכלכלה והתעשייה

שנת 2017 היתה שנת שיא ביצוא הישראלי, כך לפי הערכות שפרסם אתמול משרד הכלכלה והתעשייה. על פי הערכות המשרד, לראשונה יחצה היצוא הישראלי את סף 100 מיליארד הדולרים. מדובר בעלייה של 5% לעומת שנת 2016.

מסיכום ראשוני של נתוני היצוא הכולל, שערכו מכון היצוא ומשרד הכלכלה והתעשייה, עולה כי סך יצוא הסחורות והשירותים ללא הזנק ויהלומים עלה בכ־6% לעומת אשתקד, להיקף של כ־92 מיליארד דולר.

יצוא הסחורות, ללא התאמות ויצוא לרש"פ, צפוי להסתכם השנה בכ־53 מיליארד דולר, עלייה של כ־1% לעומת שנת 2016. יצוא הסחורות ללא יהלומים צפוי להסתכם בכ־46 מיליארד דולר, עלייה של כ־3% לעומת השנה שעברה. הייצוא התעשייתי, המהווה כ־85% מסך יצוא הסחורות, עלה בכ־3% בהשוואה לשנת 2016 וצפוי להסתכם בכ־45 מיליארד דולר.

יצוא היהלומים בשנת 2017 צפוי להסתכם בכ־7 מיליארד דולר, ירידה של כ־7% לעומת 2016, ומדובר בכ־13% מסך יצוא הסחורות. בשנת 2017, היצוא למדינות האיחוד האירופי גדל ב־20% ויצוא שירותי ההיי־טק גדל ב־7%. 243 חברות זכו לסיוע מהמשרד לעומת 129 אשתקד. אלי כהן, שר הכלכלה והתעשייה, אמר כי "ליצוא הישראלי חשיבות גדולה לכלכלה, הוא קטר הצמיחה של המשק ומקור מרכזי לתעסוקה יציבה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו