פיל טיילור. מעבר דירה שינה את חייו // צילום: Getty Images // פיל טיילור. מעבר דירה שינה את חייו

ניסוי מוצלח של החץ

כמו ספורטאים רבים, גם פיל טיילור הוא סיפור סינדרלה • הייחוד שלו: הוא שם ענף ספורט על המפה • זורק החיצים הטוב אי פעם ישים היום סוף לקריירה, והוא רוצה לעשות זאת כאלוף העולם בפעם ה־17

אם תרשו לעצמכם להתמסר לרגע לרעיון שזריקת חיצים היא ענף ספורט, ודאי תתבאסו לשמוע שהספורטאי הגדול בתולדות הענף הזה יתלה היום את אשפת החיצים. "חצי חיים אני זורק למטרה, זה הזמן המושלם להפסיק", אמר פיל טיילור, המכונה "The Power", בפתיחת אליפות העולם שאליה הגיע ללא שאיפות מיוחדות. 

היום, בגיל 57, הוא ישתתף בגמר מול רוב קרוס, הצעיר ממנו ב־30 שנים, וינסה להוסיף למאזנו, שכולל 216 ניצחונות בטורנירים בינלאומיים ו־83 תוארי מאסטרס, תואר אלוף עולם מספר 17. מאז 2013 הוא לא זכה בתואר הגדול מכולם, אז כמה סמלי שיעשה זאת ביום האחרון בקריירה מופלאה.

כמו ספורטאים גדולים, גם טיילור הוא סיפור סינדרלה. ילד ממשפחה קשת יום שנטש את הלימודים בשלב מוקדם ועד גיל 26 עבד במפעל קרמיקה, שם יצר ידיות לנייר טואלט תמורת שכר של 22 ליש"ט ליום. 

מעבר דירה לעיירה בורסלם, לבית הסמוך לפאב של זורק אגדי בשם אריק בריסטו, שינה את חייו. עם ערכת החיצים שקיבל במתנה מאשתו ליום ההולדת וההדרכה המקצועית והכלכלית של בריסטו, הגשים טיילור את ייעוד חייו. "כבר בגיל 11 אמרו לי שאהיה הטוב בעולם, לקח לי קצת זמן להגיע לשם", סיפר בסרט דוקומנטרי על אודותיו.

טיילור הוא גם מנפץ מיתוסים. הוא הוציא את ספורט החיצים מהפאבים אל העולם הגדול, שינה את מבנה הטורנירים, הקים ארגון שחקנים והפך את התחרויות לאירועי ענק מסוקרים. בזכותו, האליפויות מלאות באלפי אוהדים, משודרות בערוצים הגדולים ומכניסות כסף לכולם. "אני חולם על חיצים", סיפר והבהיר כמה גדול הספורט בחייו.

המיתוס הגדול שניפץ הוא עניין המקצוענות. "אם הייתי שחקן כדורגל, הייתי רוי קין, סטיוארט פירס או טוני אדאמס", העיד על עצמו. מוטיבציה מעולם לא חסרה לו, כך גם שעות אימונים ומשמעת. הוא צופה בקטעי וידאו של כל יריביו, לומד את נקודות התורפה, עוקב אחר חייהם הפרטיים ומבין שהוא שונה בנוף. "כולם יוצאים לבלות בלילות ושותים המון אלכוהול, אני לא כזה", סיפר קמצוץ מסודו. 

בתחילת דרכו נהג להשתתף בטורנירים כדי לקנות סיר שחסר בבית או מגבת, ובהמשך הפך למיליונר שמכניס לכיס 200 אלף ליש"ט בתחרות. סך הכל שלשל לכיסו 7.1 מיליון ליש"ט מזריקת חיצים למטרה. לא רע.

אחרי הניצחון בחצי הגמר הבטיח שלא יתאמן לקראת הגמר. "אני זקוק לאנרגיה", הסביר. כמו הגדולים בתחומם, טיילור משאיר מקום לגורל במשחקו האחרון. מעניין יהיה לראות מה הגורל מזמן לו.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו