האם מפקד יחידה להב 433 ניצב רוני ריטמן סבור כי מי שעומד מאחורי הניסיון להדיחו מתפקידו הוא ראש הממשלה בנימין נתניהו או גורמים מטעמו? לידי "ישראל היום" הגיעו מסמכים מתקופת חקירתו של ריטמן במח"ש בפרשת ההטרדה המינית שבה נחשד, ומהם עולה כי ריטמן מעלה בין השאר את האפשרות שהניסיון להפילו קשור בכך שהוא מוביל בימים אלו "חקירה רגישה".
במכתב שהפנו עורכי דינו של ריטמן ליועץ המשפטי לממשלה דאז יהודה וינשטיין בתקופת השעייתו, נכתב כי הם דורשים את חזרתו לתפקיד ומקווים כי "אין בכוונתך לתת יד לסיכולים ממוקדים של אנשי מפתח באגף החקירות, רק בשל העובדה שביקשו לחקור שחיתות שלטונית".
לפני שנתיים נחשד ריטמן בהטרדה מינית של צ', קצינה במשטרה. לאחר שצ' הגישה נגדו תלונה, הושעה מתפקידו כראש יחידה להב 433, שחקרה באותם ימים גם את פרשת מעונות ראש הממשלה. ריטמן האשים בחקירתו את הקצינה ותנ"צ נוסף שהעלילו עליו את תיק ההטרדה, וזאת מכיוון שנמצאו בעצמם באותם ימים תחת חקירה של קצין בודק שחקר את מהות הקשר ביניהם בחשד שמדובר בהפרה של חוקי המשטרה.
בשורה של מכתבים שנשלחו במהלך דצמבר 2015 ליועמ"ש לממשלה, הצביע ריטמן על השניים כמי שקשרו קשר נגדו על מנת לחלץ את עצמם מהחקירה בעניינם, וניסה לקעקע את אמינות תלונתה של המתלוננת באמצעים שונים.
ואולם, לפחות בשניים מהמכתבים שנשלחו באותה תקופה ציין ריטמן כי הניסיונות לפגוע בו כנראה אינם קשורים רק למתלוננת נגדו ולקצין שעימו היתה בקשר, אלא לעניין נוסף שכינה "חקירה רגישה". ב־16 בדצמבר כתבו עורכי דינו של ריטמן ממשרד אייל כהן־סטרשנוב־לונדון, בנימוקים לדרישתם להחזירו לתפקיד, כי "אין ליצור מראית עין כאילו מח"ש שימשה כלי בידי מי שרוצים לפגוע בחקירות רגישות".
בסוף המכתב כתבו עורכי הדין בשמו כי "אנו מאמינים שאמירה ברורה מטעמך כיועץ משפטי לממשלה, שבאה מתוך שכנוע פנימי עמוק, שניצב ריטמן נפל קורבן לעלילת־דם שמוּנעת מנקמנות ומתוך רצון למנוע את רוע הגזירה, שלמיטב הבנתך ביקשו את ראשו, וכי אין בכוונתך לתת יד לסיכולים ממוקדים של אנשי מפתח באגף החקירות רק בשל העובדה שביקשו לחקור שחיתות שלטונית - תשלח מסר חד וצלול לכל יושבי חלד, לפיו - למעלילים לא תהי תקווה, למסכלים לא תהי תקומה, והאמת סופה לנצח".
במכתב קודם, שנשלח עשרה ימים קודם לכן ושתוכנו התפרסם אתמול בתוכנית של אראל סגל בגל"צ, כתבו עורכי הדין של ריטמן לווינשטיין: "קיימת ברשותנו עדות ישירה לכך שבמהלך התקופה האחרונה, ובהקשר לחקירה רגישה המתנהלת בעת הזאת ושאותה מוביל ניצב ריטמן, נשמעו לפני מספר שבועות (טרם הגשת התלונה נגד ניצב ריטמן) גורמים שונים האומרים: 'מחפשים את ראשו של ריטמן'. ואכן, לא חלף זמן רב ונגד ניצב ריטמן הוגשה תלונה".
עורך דינו של ריטמן, אייל כהן, מסר בתגובה לשאלה - לאיזו חקירה רגישה כיוון ריטמן במכתבו - כי מדובר בחקירת הקצין הבודק שחקר את התנהלות המתלוננת והקצין. בעקבות פניית "ישראל היום" לכך שבמכתב צוינה העובדה כי מדובר "בחקירה רגישה שאותה מוביל ריטמן", ולא הקצין בודק, מסר כהן כי "לא יהיה זה מן הראוי שאתייחס בהרחבה למכתבים שנשלחו ליועץ המשפטי לממשלה ללא אישורו, אך מובהר כי גם שם חזרנו על הטענה כי ניצב ריטמן מתקשה ומסרב להאמין לטענה בדבר הקשר בין החקירות הרגישות לבין התלונה הכוזבת נגדו. אכן יש עדות של אדם, לפיה 'מבקשים את ראשו של ריטמן'".
האשמות חמורות ללא בסיס
בשבועות האחרונים חזרה הסערה סביב מינויו של ריטמן למפקד להב 433 לקדמת הבמה. לפני כשנתיים פורסם שריטמן - שכאמור נוהלה נגדו חקירה במח"ש בגין תלונה על הטרדה מינית - טען במהלך החקירה, כי מי שעומד מאחורי התלונה נגדו הם "גורמים מסביבת ראש הממשלה". כפי שהעיד העיתונאי עמית סגל ואושש גם על ידי עיתונאים אחרים, טענה זו קנתה שביתה במחשבתו של המפכ"ל והוא חוזר עליה בתדרוכים לעיתונאים בחודשים האחרונים, למרות שלא נמצא לטענה זו כל ביסוס או אישוש.
השתלשלות הדברים מעלה שאלות רבות, כפי שאמר עו"ד דן אבי יצחק בראיון ל"ישראל השבוע": "כיצד ייתכן שבראש היחידה שחוקרת את רה"מ, עומד אדם שטוען שראש הממשלה גרם ליצירת עלילת שווא נגדו? כיצד הוא יכול לשמור על אובייקטיביות?" אכן, התנהלות המפכ"ל בפרשייה מטילה צל כבד על המשטרה ופוגעת באמינות הציבור. את הנזק הזה יהיה קשה מאוד לתקן.
רצח ליאם בן ה-6: ביהמ"ש יכריע האם לקבל את חוות הדעת הפסיכיאטרית ולאשפז את סיגל איצקוביץ'
המדינה חוזרת בה מהסכמה לזיכויו של ג׳מיל סרור מרצח ולהרשעתו בעבירת הריגה
פרסומת | מהחיים הבטוחים לעולם העצמאות
פרשת "קטארגייט": דרישה להרחיק את יועציו של ראש הממשלה מהלשכה
אחרי סערה ציבורית של חמש שנים: משפחת העובדים הזרים קיבלה תושבות ארעית