אפל במבצע החלפת סוללות מוזל

אחרי שהודתה כי היא מאטה את מכשירי האייפון שלה בכוונה - ענקית הטכנולוגיה התנצלה הלילה ויוצאת במבצע גם ברשת החנויות שלה בישראל

צילום: Getty Images // אייפון (אילוסטרציה)

רשת iStore, המשווקת הרשמית החדשה של ענקית הטכנולוגיה אפל בישראל, הכריזה היום (שישי) על השקת תוכנית החלפת סוללות במחיר מוזל בישראל, דרך חנויות iStore. ההכרזה הגיעה בהמשך להודעת אפל העולמית, אודות השקת תוכנית החלפת הסוללות לדגמי אייפון 6 ומעלה שהינם מחוץ לאחריות. 

במסגרת התוכנית והחל מסוף ינואר 2018 תעניק iStore לכל משתמשי אפל בישראל אשר הסוללה שלהם זקוקה להחלפה, את האפשרות להחליף סוללה באייפון מהדגמים הכלולים בתוכנית בסוללה מקורית במחיר מוזל של 149 שקלים כולל מע״מ. 

בשבוע שעבר הודתה החברה כי ההאטה של האייפונים שלה היא מכוונת, ועוררה זעם רב בקרב המשתמשים במכשירי החברה. בעקבות כך פירסמה הלילה החברה הודעת התנצלות רשמית, בה נכתב: "אנחנו יודעים שחלקכם מרגישים שאפל איכזבה אתכם. אנו מתנצלים".

הרשת החלה להערך מבחינת מלאים והגדלת צוות הטכנאים על מנת לעמיד בביקוש הרב הצפוי, מתוך שאיפה להעניק את שירות ההחלפה, במקום עם זמני המתנה קצרים. 

בתגובה לפנייה של אתר "The Verge" הודיעה החברה כי היא אכן מאטה את פעילות המכשירים הישנים, כאשר לטענתה הסיבה לכך היא במטרה להגן על סוללות הליתיום של המכשיר. בהודעת החברה נמסר כי בעדכוני התוכנה לאייפונים עד אייפון 7 ישנה הוראה להאט את הפעילות וזאת כיון שסוללות הליתיום מזדקנות. 

לטענת החברה הפעילות הזו באה כדי להגן על המכשירים ועל החלקים הפנימיים שלהם שעלולים להיפגע בגלל הסוללה. החברה גם ציינה כי היא מגנה על הסוללות בארצות חמות או קרות וזאת על ידי כיבויים של המכשיר אם הוא מתחמם מדי. 

פרטים מלאים אודות תנאי התוכנית וכן אפשרות לתיאום מועד החלפה יפתחו בימים הקרובים באתר www.iStoreil.co.il

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר