מתכון מנצח לחורף חם

תבשיל קדירה לוהט וריחני משתלב בצורה נפלאה עם קול טיפות הגשם על החלונות • יצאנו למסע קולינרי כדי לחפש עבורכם את הכלים המתאימים ביותר לבישול חורפי • מנהלת השיווק בחברת סולתם: "הבישול בכלי החרס מסתמן כטרנד הבריאותי הבא"

ארקוסטיל קיטצ'ן, 
49.90 ש'


כשנעשה קריר בחוץ, השמיים מתעננים והגשם מטפטף מבעד לחלון, אין מתאים יותר מקערת מרק מהביל או מתבשיל קדירה לוהט וריחני כדי להשלים את האווירה הרומנטית, להשביע רעב, ועל הדרך גם לחמם את הגוף ואת הלב. מבחינה קולינרית מדובר בתבשילים שהכנתם פשוטה ביותר, בבחינת "לזרוק לסיר את כל המרכיבים", ואם לא מפספסים בתיבול - די קשה להיכשל. 

גם ברמה התזונתית מדובר בנוסחה מנצחת, אשר יכולה לכלול את כל אבות המזון החיוניים בגרסתם הבריאה ועתירת הוויטמינים בתבשיל אחד. מבחינה בריאותית, אין כמו מאכלים ומשקאות חמים לחיזוק המערכת החיסונית שלנו בחורף ולסיוע בזרימת דם מיטבית. מי שבכל זאת עשויים להשפיע על התוצאה הסופית, וכן על משך ההכנה או על פשטות הבישול, הם כלי הבישול שמספקים בכל עונה חידושים. 

נעמן, 146.90 ש'
 // צילום: שירה רז

בעוד בעבר הסתפקנו בסיר נירוסטה פשוט, שחייב שעות בישול ארוכות על הכיריים, היום אפשר לבחור במגוון כלי בישול מתאימים יותר לבישול ארוך וממושך, לשימור רמת הוויטמינים ולפיזור אחיד של חום, ואפילו לקיצור משמעותי במשך הבישול - גם לכאלה שעד עתה הסתייגו משימוש בסיר לחץ רגיל.

"בישול בכלי חרס מסתמן כטרנד הבריאותי הבא בבישול הביתי וכחלק ממעבר לאורח חיים טבעוני או בריא", אומרת מיטל רובין, מנהלת השיווק בחברת סולתם. 

1. נובל קולקשיין, 325 ש'
צילום: עדי קראוס, 2. הום סנטר,
7.90 ש' לקערית
, 3. הרמוניה לבית, 89.90 ש'
, 4. סולתם, 299 ש'
, 5. המשביר לצרכן, החל מ־149.90 ש' לסיר

לדבריה, "מרקים, נזידים, ירקות מאודים ותבשילי קדירה הם רק חלק ממבחר המטעמים שאפשר להכין בכלי הפלא. כלי החרס אינם רק יפים ומסוגננים, אלא גם מציעים אלטרנטיבת בישול בריא מאחר שכלי החרס מעובדים בחומרים נטולי רעלים. בכלי החרס אפשר למצוא את ה'רוסטר חרס', שמתאים לאפיית בשרים ותבשילי ירקות, מחלק את החום בצורה שווה ומשמר את החום כך שהבישול יהיה מיטבי תוך חיסכון בזמן ובאנרגיה, ותוך שמירה על הוויטמינים שבמזון בבישול מופחת שומן".

 

עסיסי וטעים 

רובין אומרת כי "לבישול בתנור אפשר להשתמש ב'אבן טאבון' המיוצרת מקרמיקה איכותית, אוגרת חום, המאפשרת אפייה מהירה, משפרת את טעם המאפה ומבטיחה פריכות מהנה. אפשרות נוספת העשויה מחרס היא הטאג'ין, שצורתו הייחודית מאפשרת אגירת אדים השומרים על לחות ועל עסיסיות התבשיל. גם הוא משמר את הוויטמינים והערכים התזונתיים של המזון, מאפשר בישול עם שימוש מופחת בשמן ומסייע לשמירה על הבריאות, והוא גם מתאים לשימוש בכיריים גז ובמיקרוגל".

גם בנעמן מדגישים את יתרונות כלי החרס ומוסיפים את יתרונם גם בספיגת השומנים של המזונות ובערך הקלורי הנמוך של התבשילים. "זמן הבישול בכלי טרקוטה בדרך כלל ממושך, ולכן הם מתאימים מאוד לתבשילי קדירה חורפיים כגון חמין, עוף שלם, בשר, דגים, ואפילו לאפיית לחם בתנור", מסבירה אביבה בילצקי, מנהלת השיווק של נעמן. כמו כן, היא ממליצה על קסרול קרמיקה, המיוצר מחומר עבה במיוחד ואוגר חום, שמתאים לשימוש הן בתנור בחום עד 200 מעלות והן במיקרוגל. לדבריה, "לקסרול יתרון משמעותי בכך שהוא משמש גם כלי הגשה אופנתי".

חידוש נוסף נמצא בגזרת סירי הלחץ, המאפשרים לקצר משמעותית את משך הבישול תוך כדי חיסכון באנרגיה ושמירה על הערכים של המזון. בניגוד לסיר לחץ רגיל, שאין לפתוח בו את הסיר במהלך הבישול, סיר חדש של "פלא סיר" של סולתם מאפשר בישול בלחץ נמוך, אך מאפשר גם את פתיחת הסיר במהלך הבישול לצורך תיבול, בחישה והוספת רכיבים בזכות שסתום לחץ, השומר על האיזון בין הלחץ שבתוך הסיר ומחוצה לו באופן שאין חשש מיתר לחץ. כאשר המכסה סגור ונעול, אובדן האדים פוחת עד למינימום וגורם לעליית הלחץ בתוך הסיר. האדים מעבירים אל המזון את האנרגיה של הבישול באופן ישיר, ובכך מסייעים לקיצור משך הבישול. 

תחתית הסיר עשויה שלוש שכבות: שתי שכבות פלדת אל־חלד וביניהן שכבת אלומיניום. השכבות מוצמדות בטכנולוגיית ייצור מתקדמת (Impact Bonding), אשר מקנה לתחתית חוזק מרבי ומאפשרת העברה ופיזור חום אופטימליים ממקור החום דרך הדפנות אל התבשיל בכלי, ובכך למעשה מסייעת לשמור על טמפרטורה אחידה לאורך כל זמן הבישול, הטיגון והאידוי. מאותגרי בישול יוכלו למצוא פתרון בדמותו של סיר הבישול KCOOK מבית KENWOOD, סיר בישול שגם יודע לקצוץ ולבחוש, והוא בעל מנעד רחב של טמפרטורות וריבוי פונקציות בישול. חורף חמים וטעים! √

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר