תשלמו פחות? חיסכון של 80 מיליון ש' בשנה בקניית עוף ובקר // צילום: אנצ'ו גוש ג'יני

מסתמן: חיסכון של 80 מיליון ש' בשנה בקניית עוף ובקר

הפחתת יוקר המחיה? רפורמה חדשה שאותה מקדם משרד החקלאות בבתי מטבחיים ובבתי שחיטה צפויה לחסוך לצרכני הבשר

רפורמה חדשה שאותה מקדם משרד החקלאות בבתי מטבחיים ובבתי שחיטה צפויה לחסוך לצרכני העוף והבקר 80 מיליון שקלים בכל שנה. במשרד צופים כי קידום שינויים אלו יביא להפחתת יוקר המחיה בתחום בשר העוף והבקר עבור הצרכן, לשיפור רווחת בעלי החיים ואיכות הפיקוח הווטרינרי תוך כדי הפחתת העלויות.

לדברי המשרד, התוכנית החדשה תביא גם לצמצום של כ־40% מימי ההמתנה לאישורים ממשלתיים עבור הגורמים הרלוונטיים. כמו כן, יתבצע מעבר לאישורים אוטומטיים במקום חתימה ידנית, שיצמצם את העלויות ב־2.5 מיליון שקלים בשנה. כיום בכל בית שחיטה קיימת חובת נוכחות של וטרינרים ומפקחים ציבוריים. כעת כוח האדם ישתנה בהתאם להיקף פעילות בית השחיטה ומינימום ההעסקה הוא של רופא וטרינר ציבורי אחד.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו