מלחמה דיגיטלית: הביטקוין־קאש ניסה לערער את הביטקוין

המטבע רשם ירידה של יותר מ-30% בתוך ימים - לאחר שצנח אתמול ל־15 אלף דולר, והגיע בסוף השבוע ל־ 10,775 דולר

ביטקוין, צילום: AFP

בדיוק לפני שבוע עמד שער הביטקוין על 19.5 אלף דולר. מאז  עבר עליו שבוע סוער. אתמול נסק שוב שער הביטקוין ל־15 אלף דולר, לאחר שצנח בסוף השבוע 
ל־ 10,775 דולר - ירידה של יותר מ־30% בתוך ימים בודדים.

בתחילת השבוע שעבר החלה הנפילה הגדולה לאחר שאחד ממייסדי האתר המשפיע Bitcoin.com, אמיל אולדנברגר, הודיע כי הוא מוכר את כל הביטקוינים שברשותו ועובר למטבע החדש ביטקוין־קאש. "השקעה בביטקוין היא מההשקעות המסוכנות ביותר שאפשר לעשות כיום", אמר. האתר CoinMarketCap כתב ש"ההשפעה עוברת כמעט לכל שאר המטבעות הדיגיטליים. אתריום ירד ב־26% וביטקויו־קאש ירד ב38% ביממה".

עו"ד רוני כהן פבון, שותף במחלקת קריפטו ומסחר אלקטרוני במשרד "הרצוג פוקס נאמן", אמר ל"ישראל היום" כי "הירידה הרוחבית בשוויים של חלק גדול מהמטבעות הווירטואליים אינה מבשרת בהכרח את סופה של התעשייה". בין השאר ציין כי "התעשייה הזו ממשיכה בהתבגרות המואצת שלה, עם פרויקטים ושחקנים משמעותיים יותר שנכנסים לשוק. את הירידה הזמנית לקראת חג המולד אפשר וצריך לייחס למימוש רווחים אחרי תקופה ארוכה של עליות, במיוחד לצורך ניצול הרווחים בחנויות התכשיטים והצעצועים, שעדיין לא מקבלות ביטקוין כאמצעי תשלום".

נזכיר כי ביום רביעי שעבר, כארבע שעות בלבד לאחר תחילת המסחר במטבע החדש ביטקוין־קאש בבורסת המטבעות הדיגיטליים קוין־בייס, הכפיל המטבע את שוויו. בעקבות זאת הפסיקה הבורסה ביוזמתה את המסחר, לאחר שעלה חשש כי מידע פנים דלף מעובדי החברה וגרם לעלייה חריגה 
בשווי המטבע.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר