חיים כהן ומושיק רוט מוכרים לקהל הישראלי הן מתחום הקולינריה אך לא מעט גם בזכות ההופעות הטלוויזיוניות שלהם בשתי תכניות הריאליטי המובילות בתחום הבישול – מאסטר שף ומשחקי השף.
כהן, שעמד מאחורי הקו הקולינרי של מסעדת 'הדוכסית' ההולנדית, התבשר השבוע כי המסעדה המצליחה, הממוקמת במלון W באמסטרדם, תזכה לכוכב מישלן ראשון. בכך, מצטרף השף למושיק רוט, שהמסעדה המצליחה שלו בעיר שומרת בבטחה על מעמדה ושני כוכבי המישלן שלה.
"מחמם את הלב לראות פרויקט שמצליח וזוכה להערכה" // צילום: יח"צ
כהן, שבילה על קו תל אביב- אמסטרדם במהלך חודשים רבים בשנת 2015 על מנת להתוות את הקו הקולינארי של מסעדת "הדוכסית", אמנם אינו שותף פעיל במסעדה, אך היה פעיל מאוד בהקמתה ובהטמעת הקו הקולינרי שלה ואופייה. ה'דוכסית' מזכירה את מסעדת 'יפו-תל אביב' ומטבחה גדוש במאפיינים ישראלים והתפריטים עצמם אף הם דומים וכוללים מנות דגל של השף המככבות במסעדתו המקומית.
"הדוכסית היא גאווה ישראלית", מספר כהן. "החל מהיזמים והבעלים לירון ויצמן ויוסי אליהו דרך המעצבים והאדריכלים אירנה ואלון ברנוביץ ועד המטבח של יפו תל אביב. הייתי שותף להקמת הפרוייקט לפני כשלוש שנים ולוויתי אותו מספר חודשים. טבחים מ'יפו תל אביב' עבורו לאמסטרדם. לשמחתי האוכל נשמר כמעט כמו מהיום הראשון. מחמם את הלב לראות פרוייקט שאני הייתי שותף לו מצליח וזוכה להערכה"
מחזיק בגאווה בשני כוכבי מישלן. מושיק רוט // צילום: יח"צ
השף מושיק רוט התהדר בכוכב מישלן אחד כבר ב 2005 כשהוביל את מסעדתו הראשונה "t' Brouwerskolkje" באוברבין והיה לשף הישראלי הראשון המכוכב. בהמשך זכתה המסעדה גם לכוכב שני והחזיק בו עד לסגירתה ב2012. לאחר מכן הקים את מסעדתו הנוכחית באמסטרדם Samhoud &Places וזו זכתה לכוכבי המישלן תוך שלושה חודשים מן הפתיחה ומחזיקה בהם, ברוב הדר, גם השנה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו