לוב: 250 מהגרים חולצו מלב ים

המהגרים, בהם נשים וילדים, ניסו לברוח מאפריקה לחופי איטליה • מאז יולי פחת מספר המהגרים שניסו להגיע לאירופה בכשני שליש

מהגרים שניסו להימלט מאפריקה על סירת משמר החופים הלובי // צילום: אי.אף.פי

למרות שנדמה כי ירד לאחרונה מהכותרות, גל הפליטים לאירופה ממדינות אפריקה והמזרח התיכון לא פוסק: כ-250 בני אדם שניסו להגיע לחופי איטליה חולצו אמש (שישי) על ידי משמר החופים הלובי – כך על פי סוכנות הידיעות רויטרס.

מאות המהגרים שניסו להימלט מאפריקה על גבי סירות קטנות לאיטליה נעצרו כבר בחופיה המערביים של המדינה, אחת הנקודות העיקריות בה מנסים מאות אלפי המהגרים האפריקאים להגיע לחופי אירופה. 

בין המחולצים נשים וילדים // צילום: רויטרס

גל הפליטים החל לדעוך בכשני שליש מאז חודש יולי האחרון, אז החלו רשויות טריפולי להתערב במשבר ההגירה ובגיבוי של האו"ם ואיטליה. למרות המאמצים של הרשויות ושל האומות המאוחדות, המבריחים התחילו לרכז את מאמציהם בחופים המזרחיים של לוב. 

מפקד משמר החופים הלובי, קפטן עבדול חאדי פאחל, אמר לרויטרס כי "הכוחות הימיים חילצו ביום שישי מאות מהגרים בהם נשים וילדים ממוצא אפריקאי וערבי". 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר