סופגניות או לא להיות

סופגניות ביתיות בטעם של ילדות תמיד יהיו טעימות מאלה הקנויות • בפרץ של נוסטלגיה לקראת החג, קבלו שלושה מתכונים עם טוויסט מפתיע - בוורוד • חנוכה שמח!

צילום: לירון אלמוג // סופגניות שוקולד תות מנצחת

עם בואו של חנוכה אני נמלאת שמחה וגיל, שכן אני מברכת כל סיבה למסיבה, כל שכן שמונה סיבות. היומן המשפחתי גדוש אירועים, חנוכיות ססגוניות פרי מלאכתם של הילדים מוצבות לראווה על המדף והמטבח מדיף ריחות טיגון כבדים - אך מבורכים. סופגניות ביתיות יהיו, לעולם, טעימות מאלה הקנויות. על אף צורתן האמורפית והמילוי הגמלוני, יש להן טעם של ילדות ודי בכך בשביל שתהיינה מושלמות.

כיאה למצב רוחי העולץ הפכו סופגניותיי לוורודות, כאשר אחת טומנת בחובה הפתעת מרשמלו חמימה, אחרת מצופה ממתקי קוקוס ורוד, ושלישית שהעלתה בזיכרוני את טעמו של ה"ממולדה", שוקולד חלב ממולא קרם תות קטיפתי שגם הוא כמובן ורוד. חיש הפך השוקולד הילדותי למילוי מנצח, המשלב את הטוב משני העולמות; מתיקותו הפשוטה של השוקולד ורעננותו המרומזת של התות.

סופגניית שוקולד תות

רשימת חומרים לכ-15 סופגניות:

רשימת חומרים לכ־15 סופגניות:

• ½ ק"ג קמח קסם (או ½ ק"ג קמח וכף שמרים יבשים)

• 2 ביצים טרופות

• 150 מ"ל חלב פושר

• 50 גרם חמאה רכה

• ¼ כוס סוכר

• 2 כפות ברנדי

• 1 כפית מחית וניל/גרגירי וניל/תמצית וניל משובחת

• שמן לטיגון עמוק

למילוי:

• 15 ריבועי שוקולד תות 

לציפוי:

• אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1. מעבירים את כל המרכיבים לקערת מיקסר ולשים בעזרת וו לישה כ־5 דקות עד לקבלת בצק רך וחלק.

2. מכסים במגבת מטבח נקייה ומתפיחים כ־40 דקות.

3. מעבירים את הבצק למשטח נקי ומקומח ומרדדים ליריעה עבה. קורצים 15 עיגולים רחבים ככל הניתן.

4. מניחים במרכז קוביית שוקולד תות ועוטפים בבצק.

5. צובטים את הפתח כך שיהיה סגור היטב.

6. בעזרת כף היד מכדררים את הבצק לכדורים עגולים וחלקים ומגלגלים. 

7. מסדרים על תבנית משומנת היטב, מכסים במגבת מטבח ומתפיחים כ־30 דקות נוספות.

8. מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר רחב שוליים כך שיתחמם אך לא ירתח. בעדינות מעבירים את כדורי הבצק אל השמן כשהצד היפה והחלק כלפי מטה בתוך השמן והצד הפחות יפה כלפי מעלה (מסדרים את כדורי הבצק כך שיישאר להם מקום בסיר לתפוח מעט).

9. מוציאים מהשמן החם, מספיגים, מפדרים באבקת סוכר ומגישים.

סופגנייה עם הפתעת מרשמלו חמימה בפנים // צילום: לירון אלמוג

סופגניות מרשמלו

 

רשימת חומרים לכ־15 סופגניות:

• ½ ק"ג קמח קסם (או ½ ק"ג 

• קמח וכף שמרים יבשים)

• 2 ביצים טרופות

• 150 מ"ל חלב פושר

• 50 גרם חמאה רכה

• ¼ כוס סוכר

• 2 כפות ברנדי

• 1 כפית מחית וניל/גרגירי וניל/ תמצית וניל משובחת

• שמן לטיגון עמוק

למילוי:

• 15 יחידות מרשמלו

לציפוי:

• 200 גרם שוקולד ורוד (של ולרונה, להשיג בחנויות המתמחות) או שוקולד לבן

• 8 יחידות מרשמלו חצויות

אופן ההכנה:

1. חוזרים על סעיפים 5-1 במתכון סופגניית השוקולד תות.

2. מניחים במרכז מרשמלו אחד, עוטפים בבצק, צובטים את הפתח כך שיהיה סגור היטב.

3. חוזרים על סעיפים 8-6 ממתכון השוקולד תות.

4. מוציאים מהשמן החם ומספיגים.

5. ממיסים את השוקולד הוורוד ומצפים את פני הסופגנייה, מדביקים חצי מרשמלו לקישוט ומגישים חם (סופגניות המרשמלו טעימות מאוד כשהן חמימות והמרשמלו נוזלי).

סופגנייה מצופה בממתקי קוקוס ורוד // צילום: לירון אלמוג

סופגניית קוקוס

 

רשימת חומרים לכ־15 סופגניות:

• ½ ק"ג קמח קסם (או ½ ק"ג קמח וכף שמרים יבשים)

• 2 ביצים טרופות

• 150 מ"ל חלב קוקוס

• 100 גרם קוקוס יבש טחון

• 50 גרם חמאה רכה

• ¼ כוס סוכר

• 2 כפות ברנדי

• 1 כפית מחית וניל/ גרגירי וניל/ תמצית וניל משובחת

• שמן לטיגון עמוק

לציפוי:

• 200 גרם שוקולד לבן

• 8 ממתקי קוקוס ורודים 

אופן ההכנה:

 1. חוזרים על סעיפים 9-1 ממתכון סופגניית השוקולד תות.

2. ממיסים את השוקולד הלבן, קוצצים את ממתקי הקוקוס, מצפים את חלקן העליון 

3. של הסופגניות בשוקולד ומדביקים מעל שברי ממתק קוקוס ורוד.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר