שובר את השוק: הביטקוין חצה את רף ה-16 אלף דולר

המטבע הוירטואלי זינק ביממה האחרונה ביותר מ-3000 דולר והגיע לשיא • מתחילת השנה זינק המטבע ביותר מ-1,100 אחוז

מציג התאוששות. הביטקוין  , רויטרס
מציג התאוששות. הביטקוין , צילום: רויטרס

המטבע הווירטואלי ביטקוין ממשיך לשבור שיאים וחצה הערב (חמישי) את רף ה-16 אלף דולר. זאת לאחר שהוא עלה ב-3000 דולר ב-24 השעות האחרונות. בעקבות העלייה גדל שווי השוק הכולל של מטבעות הביטקוין ליותר מ-245 מיליארד דולר. 

מדובר בעלייה מדהימה של ערך המטבע, שפתח את שנת 2017 בשווי של פחות מאלף דולר. אלא שבחודשים האחרונים חלה צמיחה בשווי המטבע ובחודש אוקטובר הוא היה שווה 5,000 דולר. כך שמתחילת השנה קפץ שווי המטבע הווירטואלי ביותר מ-1,100 אחוז. 

כלכלנים ברחבי העולם מביעים חשש מפני התנודתיות הנרחבת של המטבע. הכלכלן האמריקני סטף רוש, עמית מחקר באוניברסיטת ייל, התראיין השבוע בארצות הברית ואמר: "מדובר בבועה ספקולטיבית". עם זאת תעשיינים בארה"ב דווקא מביעים את אמונם במטבע וטוענים כי הוא ימשיך להתחזק. 

מטבע הביטקוין הוא מבחינה רבה מטבע לכל דבר, אלא שלא עומד מאחוריו גוף מפקח. למרות חוסר התמיכה הזו, ישנם חברות ואנשים בכל רחבי העולם המוכנים לקבל תשלום במטבע זה. עובדה זו מוכיחה את טענת אנשי קהילת הביטקוין שכסף שווה משהו רק כיוון שאנחנו כחברה מסכימים על כך.

כמות המטבעות הזמינה בעולם מוגבלת על ידי אלגוריתם נוקשה, המשחרר מטבעות בקצב קבוע ומדוד. הכמות המוגבלת היא זו שיוצרת את הדרישה למטבע ומעניקה לו ערך, במקום להיות מגובה בזהב או בנכסים אחרים.

ברגע שמטבעות נוספים זמינים, משתמשים בעלי מחשבים חזקים יכולים לכרות אותם, כפי שמכונה פעולת הנפקת הביטקוין, על ידי שימוש בתוכנות הצפנה מתקדמות שיוצרות את רצף המספרים הייחודי של כל מטבע. פעולה זו דורשת יכולת עיבוד משמעותית העולה בהתמדה. בין השנים 2110 ל-2140 צפוי שתסתיים הנפקת כל 21 מיליון המטבעות שהוגדרו מראש.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר