בדרך לארץ: דון מקלין יופיע בישראל ביוני

אייקון הפולק האמריקני, שאחראי ללהיט "אמריקן פאי", יגיע להופעה באמפי פארק רעננה ב-16 ביוני

צילום: Keith Perry // הופיע בארץ ב-1978. מקלין

אייקון הפולק האמריקני דון מקלין יגיע להופעה בישראל בקיץ הקרוב, לראשונה מאז 1978. מקלין יעלה על בימת אמפי פארק רעננה ב־16 ביוני. כרטיסים מוצעים לרכישה במחירים של החל מ־249 שקלים. 

הופיע בארץ ב-1978. מקלין // צילום: Keith Perry

מקלין (72) הוציא את אלבום הבכורה שלו ב־1969, אך זכה איתו להצלחה מועטה מאוד. ההצלחה הגיעה ב־1971, עם יציאת האלבום השני שכלל את הלהיט הענק American Pie. השיר נכתב על מותו של באדי הולי בהתרסקות מטוס - אירוע שתואר על ידי מקלין במשפט The Day The Music Died. השיר זכה לכמה וכמה קאברים, והמוכר מכולם הוא של מדונה, שחידשה אותו בשנת 2000.

במהלך כל שנות יצירתו נותר מקלין נאמן בקנאות לאידיאולוגיה שלו וסירב ליצור להיטים מסחריים. עם השנים הפך לאחד מסמליה הבולטים של מוזיקת הפולק ולסמל תרבותי ענק.

ב־1978 הופיע בישראל והתלהב מהקהל הישראלי. לאחר ההופעה נעתר לבקשתו של ראש עיריית ירושלים אז, טדי קולק, לכתוב שיר על העיר. השיר נקרא "Jerusalem". מקלין סיפר בראיונות בעבר כי הוא "תומך נלהב של ישראל".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר