חוק ירושלים עבר בוועדת החוקה

הוועדה אישרה ברוב של 9 מול 7 את החוק שיזמה ח"כ מועלם • ידרש רוב של 80 ח"כים כדי להעביר בבירה סמכויות לגורם זר

ח"כ מועלם // צילום: אורן בן חקון

ועדת החוקה של הכנסת אישרה היום (שלישי) לקריאה שנייה ושלישית ברוב של 9 נציגי הקואליציה מול 7 נציגי האופוזיציה, תיקון לחוק יסוד ירושלים בירת ישראל, הקובע כי יידרש רוב מיוחד של 80 ח"כים בכנסת כדי להעביר שכונות ערביות הסמוכות לירושלים לשליטה של גורם זר.

יוזמת הצעת החוק ח"כ שולי מועלם-רפאלי (הבית היהודי) אמרה כי "תיקון חוק ירושלים ימנע כל היתכנות לחלוקת ירושלים ומסירת חלקים ממנה לזרים. כבר ראינו כיצד ראשי ממשלה קנו ח"כים כדי להגיע לרוב דחוק לקידום מהלכים דוגמת הסכם אוסלו ותוכנית ההתנתקות. התיקון לחוק ישמור על בירתה של ישראל מפני מהלכים מדיניים מפוקפקים".

זאב אלקין השר לענייני ירושלים והמורשת אמר כי "לאחר איסורה הסופי של הצעת החוק בשבועות הקרובים במליאת הכנסת כי מי שיעז לפגוע בריבונותנו בירושלים לחלק את העיר יצטרך לשכנע 80 ח"כים לתת לכך את ידם. אין דבר סמלי יותר שדווקא בסמוך למועד בו נציין 70 שנה להצבעה באו"ם על הקמת המדינה  אנחנו ממשיכים לבנות הגנה של קיר ברזל על מעמדה של ירושלים".

"חוק שיקל על שמירת ריבונות ירושלים"

יו"ר הוועדה ח"כ ניסן סלומינסקי (הבית היהודי) אמר ש"החוק נותן פתרון לירושלים. זה חוק חשוב ומרכזי שיקל עלינו לשמור על ריבונות ירושלים"

חה"כ מוסי רז (מרצ) יצא בתוקף נגד הצעת החוק וציין כי "רק מדינה אחת בעולם מכירה בסיפוח של מזרח ירושלים". לדבריו החוק הזה יכבול את ידיהם של הדורות הבאים ולמנוע את הסיכוי לשלום בניגוד לערכי הציונות, אתם רועדים מפחד כי אתם יודעים שאתם לא צודקים ושיום אחד העמדה תשתנה". 

באישור הצעת החוק תמכו 9 ח"כים ניסן סלומינסקי ושולי מועלם רפאלי (הבית היהודי), יואב בן צור (ש"ס), בני בגין, דוד ביטן, נאווה בוקר (הליכוד), טלי פלוסקוב (כולנו) אורי מקלב (יהדות התורה), יוליה מלינובסקי (ישראל ביתנו).  נגד הצביעו 7 ח"כים : לאה פדידה ומיקי רוזנטל (המחנה הציוני), יעל גרמן, מאיר כהן ואלעזר שטרן (יש עתיד), דב חנין (הרשימה המשותפת), מוסי רז (מרצ).

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר