זוועה ביפן: ספינות הרפאים של צפון קוריאה

מספר ספינות דייג צפון קוראניות, שעל סיפונים שלדים, הגיעו לחופה של יפן כתוצאה ממדיניות הרסנית של המדינה המסוגרת

הסירה שנסחפה לחופי יפן ועל סיפונה 8 שלדים // צילום: איי.פי // הסירה שנסחפה לחופי יפן ועל סיפונה 8 שלדים // צילום: איי.פי

ארבע סירות דייג נסחפו החודש לחופה של יפן כשעל סיפונם של חלקן נמצאו גופות ושלדים של אנשי הצוות של הספינות, לפי כל העדויות, אזרחים צפון קוריאנים, כך פורסם היום ב-CNN.

שמונה שלדים התגלו בתוך אחת הסירות, מספר רב משדרוש לאייש סירת דייג כל כך קטנה, מה שמוביל את החוקרים לחשוב שמדובר בפליטים שניסו להימלט מהמדינה. הסירה נמצאה באי הגדול ביותר ביפן, הונשו.

סטורו ציאמוטו, פרופסר מאוניברסיטת סיגקואין ביפן ומומחה בהיסטוריה וחברה של צפון קוריאה אמר כי מאז שנת 2013 התרחשה עלייה חדה במספר כלי השיא שנסחפים לחופי יפן מכיוונה של צפון קוריאה.

"העלייה במספר הסירות נוסעת המחלטה של קים ג'ונג און להגדיל את עשיית הדיג, על מנת להכניס כסף נוסף לצבא ולהקל על משבר המזון החמור במדינה", סיפר ציאמוטו.

סירות עץ מיושנות עם צוותים לא מתאימים // צילום: איי.פי
סירות עץ מיושנות עם צוותים לא מתאימים // צילום: איי.פי

סירות עץ מיושנות עם צוותים לא מתאימים // צילום: איי.פי

"הם משתמשים בסירות ישנות שעל סיפונם משרתים מגויסי חובה מהצבא, שאין להם שום ניסיון ימי או ניסיון בתחום הדיג. עד שלא תשונה ההחלטה מספר ההרוגים הצפון קוראנים בים ימשיך לעלות", אומר ציאמוטו בצער. 

 מספר דייגים צפון קוראנים חולצו כשהם בחיים בלב ים על ידי כלי שיט יפנים, מוקדם יותר החודש, ולבקשתם הוחזרו לצפון קוריאה.בחודש ינואר טבעה מיכלית צפון קוראנית סמוך לחופי יפן ו-26 אנשי צוותה חולצו בשלום על ידי הרשויות שם.

מוקדם יותר החודש, הדהים חייל צפון קוריאני את העולם כשביצע בריחה נועזת ממחנה פמונג'ום הנמצא בשליטה משותפת של כוחות האו"ם וצפון קוריאה, בלב השטח המפורז בין המדינות.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר