120 עובדים בסכנת פיטורים: מפעל מלט הר טוב נאבק על חייו

במפעל נאבקים בימים אלה בחברת ענק המייבאת לישראל מלט במחירי הפסד • סמנכ"ל הכספים במפעל: "חברת הענק נחקרת בצרפת על תשלום כופר לדאעש בסוריה"

האם 120 העובדים במפעל המלט "מלט הר טוב" יסיימו כמו עובדי נגב קרמיקה? מפעל המלט השני בגודלו בישראל, הפועל בסמוך לבית שמש, בסכנת סגירה. 

לדברי בכירים במפעל, בימים אלה המפעל מנהל מאבק נגד יבואנית מלט בינלאומית שמייבאת מלט מיוון ומטורקיה במחירי היצף. לטענת הבכירים, היבואנית מוכרת סחורות במחיר הנמוך מזה בו נמכרת הסחורה בארץ המוצא שלהן, ולעתים אף במחירים הנמוכים מעלויות הייצור, ובכך פוגעת אנושות בקיום המפעל ובעתידו. לבקשת המפעל, פתח הממונה על ההיצף במשרד הכלכלה והתעשייה בחקירה שהסתיימה בימים אלה, וכעת מסר את החלטת הביניים, שמעידה על הבעייתיות שבו מצוי המפעל. 

במסמך, שהגיע לידי "ישראל היום", כותב הממונה כי, "בהיעדר הגנה מפני יבוא במחירי היצף, ייתכן שהתעשייה המקומית תיאלץ בטווח הבינוני לסגור את מפעליה. צמצום כושר הייצור של התעשייה המקומית, עשוי להוביל להגדלת התלות באספקת המלט ממדינות זרות".  

ממפעל מלט הר טוב נמסר כי "אנו מברכים על קביעת הממונה שאכן מתקיים היצף בשיעורים משמעותיים וחריגים כפי שהוכחנו מעל לכל ספק. אנו מקווים ומצפים שמדינת ישראל תפעל על מנת להגן על התעשייה המקומית ועל הרפורמה שכוננה כנגד הייבוא הבלתי חוקי שמתקיים בשוק. אי הגנה כאמור, עלולה להביא לסגירת המפעל ולנזק בלתי הפיך למדינה ולשוק הבנייה".

בשיחה עם "ישראל היום", מסביר סמנכ"ל הכספים, רונן יונה, כי "היצרן שעומד מאחורי יבוא בהיצף מיוון הוא אחת מחברות מוצרי הבניה הגדולות בעולם (לה-פרג'-הולסים, דר"א). החברה ידועה בהתנהלות אגרסיבית, הואשמה לא פעם בגין התנהלות בעלת אופי קרטליסטי, ואף שילמה קנסות משמעותיים בשל כך. כמו כן, בימים אלה החברה נחקרת בצרפת על תשלום כופר לדאעש בסוריה". 

מפעל מלט הר טוב הוקם ב-1934, ובתחילת דרכו נקרא "שמשון". למפעל כושר ייצור של 850 אלף טונות מלט בשנה. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר