צילום: יהושע יוסף

במלוא הדרו: התפוז - האהוב ביותר על הישראלים

סקר פירות הדר מגלה כי 46.5% מעדיפים את התפוז בשל טעמו הייחודי • 37.5% אוכלים בין 1 ל־4 פירות הדר בשבוע • הרוב מעדיף לאכול אותם טריים

אחד מסימני החורף הוא פירות ההדר, אבל כפי שמעלה סקר ארצי שנערך בהזמנת מכון וולקני והגיע לידי "ישראל היום" - מבין מבחר פירות ההדר, התפוז כובש את ראש הרשימה והוא האהוב ביותר על הישראלים. 

באשר לתדירות אכילת פירות הדר, מהסקר עולה כי 9.1% מהישראלים אינם אוכלים פירות הדר כלל, 33.2% אוכלים פרי אחד בשבוע, 37.5% אוכלים בין פרי אחד לארבעה בשבוע ו־20.2% אוכלים יותר מחמישה פירות בשבוע. 

כמחצית (46.5%) מהישראלים מעדיפים לאכול תפוז על פני פירות ההדר האחרים. זאת לאו דווקא בגלל החיסון הטבעי שהוא מעניק לגוף בסגולותיו כפרי מלא בוויטמין C, אלא בגלל טעמו הייחודי. עוד עולה מהסקר, שנערך בקרב מבוגרים בני 18 ומעלה, כי במקום השני נמצאות המנדרינות והקלמנטינות עם 27.8%, הפומלה במקום השלישי עם 19.2% והאשכולית במקום הרביעי עם 4.1%. ומה עם שאר הישראלים? הם לא אוהבים אף אחד מהפירות המצוינים. רוב הישראלים (77%) בחרו בפרי ההדר האהוב עליהם על פי הטעם, 9.2% בחרו בפרי שאין בו גרעינים, 7.2% בחרו את הפרי האהוב על פי נוחות הקילוף, 2.4% על פי הצבע והשאר לא ידעו להצביע על סיבה מיוחדת.  גברים התגלו כצרכנים גדולים יותר של תפוזים, ואילו הנשים התגלו כצרכניות גדולות יותר של קלמנטינות, מנדרינות ופומלות. 

וכמה פירות הדר אפשר למצוא בבית ישראלי לאחר קנייה מרוכזת? בדרך כלל עד קילוגרם לאדם (41.2%) או 3-2 ק"ג (35.5%). רק כשמינית מהישראלים (13.1%) צורכים יותר משלושה קילוגרמים של פירות הדר בכל קנייה. 5% ציינו כי אינם קונים פירות הדר כלל, ו־5% נוספים אמרו כי אינם יודעים לכמת כמה פירות הם רוכשים בכל קנייה. 

עוד עולה מהסקר כי הרוב המוחץ של הישראלים (80.9%) מעדיפים לאכול פרי טרי, ורק עשירית (10%) יבחרו בהכנת מיץ. השאר יעדיפו פירות בתוך סלט פירות (6%) או בקינוח כמו עוגה (1.7%). 1.4% לא החליטו מהי צורת האכילה המועדפת עליהם. ומה קורה לצריכת פירות ההדר שלנו בקיץ? מהסקר עולה כי כשליש מהישראלים (29.5%) הודו שבקיץ הם צורכים לפעמים פירות הדר, כשמינית לעיתים קרובות, כשמינית לעיתים רחוקות וכרבע מהישראלים (27.1%) הודו שכלל אינם צורכים פירות הדר. 

תוכנית ההשבחה של ההדרים במכון וולקני קיימת זה 40 שנה והיא אחת מהגדולות והמוצלחות בעולם. עד כה פותחו 45 זנים של הדרים, והמפורסם שבהם הוא זן המנדרינה "אור".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו