השר לביטחון פנים גלעד ארדן גינה היום (שני) את ההסתה נגד הנשיא ראובן ריבלין. זאת לאחר שתמונתו של ריבלין עוטה כאפייה פורסמה ברשתות החברתיות בעקבות דחיית בקשת החנינה של אלאור אזריה. בנוסף הביע ארדן ספק בצורך המשטרה לבדוק את הנושא.
"אין מקום להתלהמות ולהתקפות על נשיא המדינה, זוהי סמכותו ואחריותו", אמר ארדן. "ניתן לחלוק על עמדתו, אולם אני מגנה את כל ההכפשות וההשתלחויות. עם זאת יש לתמוה על הצורך בבדיקת משטרה את התמונות הדוחות המופצות ברשתות כיוון שאין לי ספק שהפרקליטות תקבע שזו לא עבירה פלילית. דוחה אך לא פלילי"
תמונתו של ריבלין שהופצה
מוקדם יותר היום פורסמה כאמור תמונתו של הנשיא בכאפייה. בנוסף להערות מסיתות שנכתבו בעמוד הפייסבוק של הנשיא נגדו ונגד החלטתו לדחות את בקשת החנינה של אלאור אזריה.
יו"ר "יש עתיד" ח"כ יאיר לפיד יצא להגנת הנשיא אחרי פרסום התמונות וכתב: "מחזק את ידי הנשיא ומגנה את ההתקפות נגדו, כולל של שרים שאיבדו כל רסן. הוא המעוז האחרון של הממלכתיות הישראלית".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו