ל"ישראל היום" נודע כי משטרת מרחב דן עצרה את ראובן סולמן, בן 61 מחולון, בחשד להצתת כלי הרכב ואיומים על בכירי חברת הפניקס. במשטרה מעריכים כי הרקע להצתות הינם תביעות שווא שלא אושרו על ידי חברת הביטוח.
לפני כחודש אירעה הצתת רכב של בכיר בחברת הפניקס, תחת ביתו שבגבעתיים. שלוש מכוניות נוספות, שחנו ליד הרכב שעלה באש, נשרפו גם הן, ושני דיירים שסבלו משאיפת עשן פונו לבית החולים איכילוב. בדיקה של חוקר הדליקות שללה אפשרות של כשל טכני.
בעקבות ממצאי חוקר הדליקות, במשטרת מרחב דן פתחו בחקירה ממנה עלה חשד כי לא מדובר בהצתה ראשונה, אלא קדמה לכך הצתת רכבו של עורך דין שעובד עם חברת הפניקס בענייני תביעות רכוש. עוד עלה מהחקירה כי בתקופה האחרונה עבריינים ניסו להוציא כספים במרמה מחברת הביטוח כאשר דיווחו על תאונות שלא היו וכאשר ניסיונות המרמה התגלו, כספי התביעה לא התגלו.
במשטרה חקרו מספר חשודים במהלך החודש האחרון, אולם הם שוחררו לביתם. בסוף השבוע האחרון חלה תפנית בחקירה כאשר נעצר סולמן, תושב חולון, אשר מוכר למשטרה בחשד לקשירת קשר, סחיטה באיומים והיזק לרכוש בתנאים מחמירים.
אתמול (שישי) הובא סולמן לדיון בהארכת מעצר בבית משפט השלום בתל אביב, שם טען פרקליטו, עו"ד ישראל קליין כי לעומת אנשים שהמשטרה מצאה וחקרה, אף חברת ביטוח לא חייבת לסולמן כסף. "המשטרה עצרה אנשים שהיה להם אינטרס כספי והם שחררו אותם. שאלו אותו (את ראובן סולמן, א.כ.) על שיחת טלפון שהוא ניהל עם עו"ד הוא השיב שעו"ד התקשר אליו והזמין אותו למשפט וכאשר בוטל המשפט הוא לא אמר לו דבר", כך לדברי עו"ד קליין כאשר ביקש לשחררו.
השופטת דנה אמיר החליטה לבסוף להאריך את מעצרו של סולמן בארבעה ימים, כאשר היא קובעת בהחלטתה כי שחרורו יכול להוביל לשיבוש הליכים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו