"נילחם בפינוי - גם במחיר אלימות"

במאחז מתכוננים להתבצר במבנה המשמש נגרייה וצפוי להיות מפונה בשבוע הבא • התושבים קראו לציבור להגיע לסייע במאבק: "יהיו מראות קשים - אך זה המצב"

צילום: מרים צחי // נתיב האבות

תושבי נתיב האבות מסירים את הכפפות. ל"ישראל היום" נודע כי על מנת למנוע הריסה של מבנה המשמש בתור נגרייה ויפונה בתחילת השבוע, וכן לקראת פינויים הצפוי של מבנים נוספים במאחז שבגוש עציון, החליטו התושבים להחריף את המאבק והם מתכננים להתבצר בנגרייה גם במחיר של פינוי אלים.

בפגישה שהתקיימה השבוע בין התושבים לבין נציגי משרד הביטחון קיוו האחרונים להגיע לפינוי בהסכמה, אך התושבים החליטו אחרת והחלו בהיערכות לוגיסטית ובאגירת ציוד וחומרים שישמשו אותם להתבצרות במבנה. באמצעות הרשת החברתית, קבוצות ווטסאפ ומודעות שמתפרסמות היום בעיתונים, קוראים התושבים לציבור לבוא ולסייע במניעת פינוי המבנה.

גיל בר לב, תושב נתיב האבות שביתו מיועד להריסה, אמר ל"ישראל היום" כי "התחושה שלנו מאוד קשה, תחושה של עוול ממש. והקש ששבר את גב הגמל זו החלטת בג"ץ האחרונה". בר לב מתייחס להחלטת בג"ץ מהחודש שעבר לדחות את בקשת שש המשפחות ובעל הנגרייה שלא להרוס את בתיהם, אלא לאפשר להם להסיר בעצמם רק את החלק בבית המצוי על קרקע פרטית פלשתינית, ובכך למנוע הריסת בתים שלמים. בכל אחד מהבתים האלה, מדובר בקטע שנע בין כמה עשרות סנטימטרים לכמה מטרים בודדים שנמצא על קרקע פרטית, ואילו שאר הבית נמצא בשטח המוכרז של נתיב האבות. 

כאמור, בג"ץ דחה את הבקשה וקבע כי יש להרוס את כל הבתים עד חודש מארס, ואילו את הנגרייה, שבעליה כבר הרס בעצמו לפני שנה את החלק שנבנה על הקרקע הפרטית הפלשתינית, יש להרוס במלואה וללא דיחוי. "היה אפשר להציל שישה בתים בצורה כמעט מלאה, אך בג"ץ דחה את זה על הסף", הוסיף בר לב, "יש לנו תחושה קשה שלבג"ץ יש מדיניות של אפליה והממשלה עומדת חסרת אונים".

התושבים המתוסכלים הוסיפו כי "מציעים לנו פתרונות זמניים ומבטיחים הבטחות שאין שום דבר מאחוריהן. פשוט זורקים אותנו. אנחנו לא מוכנים להיות עמונה ומגרון, ולכן נתנגד פיזית ממש. אנו קוראים לכולם לבוא ולעזור לנו. יהיו מראות קשים. זה עצוב, אך זה המצב. לא ניתן לאבסורד הזה להתרחש. אנחנו דורשים מהממשלה להתחיל למשול ומחברי הכנסת, במקום להתעסק בחוק הצרפתי ולרפד את רה"מ - בואו ותטפלו בשורש הבעיה כאן".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר