תושב מזרח ירושלים שהואשם בתכנון פיגוע תופת באילת זוכה

חליל נימרי הואשם כי תכנן יחד עם חברו לבצע פיגוע קשה בבית מלון 'ריו' באילת, בנקמה על מותו של מחבל בירושלים • חרף הודאתו קבעו שופטי בית המשפט המחוזי בירושלים: "אין הראיות בכללותן מוכיחות את אשמתו מעבר לספק סביר"

חליל נימרי בבית המשפט // צילום: דודו גרינשפן

בית המשפט המחוזי בבאר שבע זיכה את חליל נמרי, תושב מזרח ירושלים, שנעצר בחשד לקשירת קשר וסיוע לאויב. בית המשפט פרסם החלטה קצרה בה קבע כי "הנאשם מזוכה מהעבירה המיוחסת לו בכתב האישום.

"במהלך עיבוד חומר הראיות ותחילת מלאכת כתיבת הכרעת הדין", כתב בית המשפט, "באנו לכלל מסקנה, כי, אפילו בהנחה, שהודאותיו של הנאשם ואמרותיו של העד אשרם בחקירה הן קבילות, עדיין אין הראיות, בכללותן, מוכיחות את אשמתו של הנאשם מעבר לספק סביר. בהינתן מעצרו הנמשך של הנאשם, החלטנו להודיע על הזיכוי בהקדם".

המדינה הגישה לבית המשפט המחוזי בבאר-שבע שני כתבי אישום, נגד חליל נמרי, שעבד במספר בתי מלון באילת, ואשרף סלאיימה, אזרחים ישראליים תושבי ירושלים, שעבדו והתגוררו באילת, ועל רקע המצב הביטחוני תכננו להטמין חומר נפץ באחד מבתי המלון באילת. הפיגוע סוכל עקב ערנותם של עובדי המלון אשר דיווחו להנהלת המלון ולאנשי הביטחון. כתב האישום ייחס לנאשמים ביצוע עבירה של קשירת קשר לסיוע לאויב במלחמה.

על פי כתבי האישום, הנאשמים הכירו במסגרת עבודתם המשותפת במלון באילת, ובמהלך מפגש ביניהם בביתו של אחד הנאשמים, גמלה בלבם ההחלטה לבצע פיגוע נגד יהודים באשר הם יהודים, מתוך רצון לנקום במדינת ישראל, וזאת על רקע גל הטרור הנוכחי.

נמרי ביקש לנקום את מותו של חבר ילדותו, פאדי עלון, שנהרג ב-4/10/15 במהלך ביצוע פיגוע דקירה בירושלים, ואשרף חש צורך אף הוא לנקום במדינת ישראל ולבצע פיגוע טרור על רקע המצב הביטחוני.

נטען כי נמרי הציע תחילה כי יבצעו פיגוע דקירה וירצחו יהודי דתי. אשרף סירב בטענה כי בפיגוע מסוג זה הם עשויים להיתפס ואז לא תהיה משמעות למעשה שלהם. לכן הציע כי יבצעו פיגוע על ידי הטמנת מטען חומר נפץ בבית מלון באילת. חליל הסכים לתוכנית. כדי לקדם את תכנית הפיגוע, ביצעו נמרי ואשרף צעדים שונים, ביניהם  תצפיות על המלון מבחוץ ומעקב אחר קבוצת דתיים שהתארחה בו, ואחד מהם אף צפה ברשת בסרטונים ללמוד כיצד מכינים מטעני נפץ. אשרף עצמו הגיע לבית מלון ריו באילת לצורך איסוף מידע מקדים והכנה לצורך הוצאת הפיגוע לפועל. הוא פנה לפקיד הקבלה וביקש לשכור חדר במלון, ובעילה זו ביקש לראות חדרים שונים במלון, והתעניין בין היתר בחדר הממוקם מתחת לחדר האוכל, מתוך מחשבה להטמין בו את המטען. אשרף שאל את פקיד הקבלה ומנהלת המשק שאלות רבות שעוררו את חשדם בו, כגון: כמה כניסות למלון, תפוסת המלון, האם צפויה להגיע קבוצה של דתיים למלון וכו'. לאחר מכן עזב אשרף את המלון.

הדבר עורר את חשדם של פקיד הקבלה ומנהלת המשק, שדיווחו להנהלת המלון ואנשי הביטחון, והדבר הוביל למעצרו של חליל, ובהמשך גם למעצרו של אשרף, ובכך לסיכול תכניתם הזדונית, ולהצלת חיי רבים חפים מפשע.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר