בעיצומו של התרגיל הבינלאומי הגדול של חיל האוויר בבסיס עובדה, היום צפויים לנחות בבסיס חיל האוויר בנבטים שני מטוסי "אדיר" (F-35i). עם נחיתתם, יעמדו לרשות ישראל תשעה מטוסי "אדיר".
מספרי הזנב של שני המטוסים שינחתו היום בישראל הם 911 ו־913. את דרכם הארוכה מארה"ב עשו מטוסי הקרב החמקנים כשהם מלווים במתדלק KC-10A של חיל האוויר האמריקני. לאחר נחיתת ביניים קצרה באיים האזריים שבאוקיינוס האטלנטי, צפויים המטוסים להמריא לישראל ולנחות בה בעיצומו של תרגיל בינלאומי גדול המתארח בארץ.
שני המטוסים החמקנים הראשונים נחתו בישראל לראשונה לפני כשנה, בדצמבר אשתקד. בחיל האוויר ציינו אז כי בתוך כשנה של התקנת מערכות, הכשרות ואימונים, אפשר יהיה להכריז על מטוסי ה"אדיר" כמבצעיים. לפיכך, אפשר להעריך שכבר בתקופה הקרובה יחלו המטוסים החדישים בעולם לבצע פעילויות מבצעיות.
מטוס ה"אדיר" מדגם F-35 הוא מטוס החמקן המתקדם בעולם, בעל יכולות התכת מידע, עיבוד ושליטה בזמן אמת, שהופכות אותו לכלי נשק ורסטילי בהגנה ובהתקפה. המטוס הוא רב משימתי ורב זירתי עם יכולות פורצות דרך.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו