משטרת ישראל ממשיכה להילחם ברשת "טלגראס" למכירת מריחואנה, שרק בימים האחרונים דיווחה על יותר מ-100 אלף קונים רשומים ברשת החברתית. ל"ישראל היום" נודע כי המשטרה הפעילה ברשת סוכן סמוי, במטרה לאסוף מידע מפליל על סוחרים. הסוכן, שהוא למעשה סוחר סמים שנתפס, הסכים לבצע הקלטות סתר ובדיקות פוליגרף במטרה להשיג ראיות נגד הסוחרים.
הסכם הפעלת הסוכן נחתם לפני כחצי שנה, על דעת פרקליטת מחוז ירושלים, ובתמורה להפללת הסוחרים הובטח לעבריין כי התיקים שנפתחו נגדו על סחר בסמים קשים (בהם הרואין) ייסגרו והוא אף יקבל תשלום בסך 80 אלף שקל.
תיקים שנפתחו נגדו על סחר בסמים קשים, בהם הרואין, ייסגרו // צילום: getty images
בחודשים האחרונים רכש הסוכן סמים ברשת "טלגראס" ותיעד את פעולותיו. מאחר ששמו כעבריין סמים הלך לפניו, רוב הסוחרים ברשת מכרו לו מריחואנה ללא היסוס – ואז מצאו את עצמם מול חוקרי המשטרה.
עורכי הדין בן מעוז ויפעת שריד, המייצגים חלק מהסוחרים ב"טלגראס" שנעצרו בעקבות פעילותו הסוכן הסמוי, מסרו לישראל היום: "מדובר במקרה נוסף שבו המשטרה לא מצליחה למגר את הפשיעה ולתפוס את המעורבים באמצעים העומדים לרשותה, ולכן היא נאלצת לגייס עבריינים לשורותיה תוך שהיא מעניקה להם טובות הנאה בדמות סגירת תיקים פליליים חמורים ומתן גמול כספי. גם במקרה הזה, בחרה המשטרה לגייס עבריין כבד שיפליל סוחרי סמים באמצעות אפליקציית טלגראס".
עורכי הדין בן מעוז ויפעת שריד
עורכי הדין הדגישו כי בניגוד לפעילות המשטרה ברוב המקרים של הפעלת סוכנים סמויים או עדי מדינה, במקרה הזה לא מדובר בהפעלת "חייל" שיפליל את ה"בוסים", אלא להפך. "נגד הנאשמים שאנו מייצגים בפרשה הוגשו כתבי אישום אשר התבררו כקלים באופן משמעותי מתיקי הסחר שנסגרו לסוכן המשטרתי", אמרו. "בנסיבות הללו ברור שהתנהלות המשטרה נוגדת כל היגיון בריא, ואינה עולה בקנה אחד עם האינטרס הציבורי. אנו מצפים מהמשטרה לנקוט בזהירות יתרה בבחירת הסוכן ולבחון בקפדנות את טיבו וטבעו".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו