שִׂים לֵב: בְּאֲתָר זֶה מֻפְעֶלֶת מַעֲרֶכֶת נָגִישׁ בִּקְלִיק הַמְּסַיַּעַת לִנְגִישׁוּת הָאֲתָר. לְחַץ Control-F11 לְהַתְאָמַת הָאֲתָר לְעִוְורִים הַמִּשְׁתַּמְּשִׁים בְּתוֹכְנַת קוֹרֵא־מָסָךְ; לְחַץ Control-F10 לִפְתִיחַת תַּפְרִיט נְגִישׁוּת.

האם משככי כאבים קשורים להפרעות קשב?

מחקר חדש שהתפרסם בנורבגיה חושף קשר בין שימוש בפרצטמול במהלך ההיריון להופעה של הפרעת הקשב ADHD אצל הילוד

מסוכן לעובר? אילוסטרציה // צילום: getty images // מסוכן לעובר? אילוסטרציה // צילום: getty images ,
מסוכן לעובר? אילוסטרציה // צילום: getty images // מסוכן לעובר? אילוסטרציה // צילום: getty images

כולנו משתמשים במשככי כאבים על בסיס קבוע, אך מחקר חדש חושף שמשככי כאבים המכילים פרצטמול עלולים לגרום להתפתחות הפרעות קשב וריכוז בקרב עוברים במהלך ההריון.

ממחקר ענקי ופורץ דרך שבוצע בנורבגיה על למעלה מ-113 אלף לידות, עולה כי כמעט כל האימהות לילדים שאובחנו בהפרעת קשב וריכוז מסוג ADHD נטלו משככי כאבים מבוססי פרצטמול במהלך ההריון.

על פי המחקר, שימוש בפרצטמול בשליש הראשון של ההריון העלה את הסיכוי להפרעת קשב וריכוז בקרב הילודים בקרוב לשבעה אחוזים, בעוד שימוש קבוע בחומר במהלך יותר משליש אחד של ההיריון העלה את הסיכוי להפרעה בלמעלה מ-22 אחוזים.

שימוש קצר מועד בפרצטמול ככל הנראה כלל לא משפיע על הפרעות קשב וריכוז בקרב הילודים, ושימוש של מתחת לשמונה ימים רצופים אפילו הפחית במידה מסויימת להופעת ADHD בקרב הילודים.

על פי המחקר, נשים שהשתמשו בפרצטמול על מנת לטפל בחום ודלקות במשך למעלה מ-20 ימים הגדילו את סיכויי העובר ללקות בהפרעות קשב פי שישה.

איבינד איסטרום, מחברת המחקר מטעם המכון לבריאות הציבור של אוניברסיטת אוסל, סיפרה כי: "למעלה מ-50 אחוזים מהנשים בעולם המערבי משתמשות באופן קבוע במשככי כאבים מבוססי פרצטמול במהלך ההריון. ילדים רבים חשופים להשפעות של החומר בחשיפה ממושכת במהלך היותר עוברים". 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר