עובדי בנק אגוד, השישי בגודלו בארץ, פתחו בשביתה כללית. כל סניפי הבנק יהיו סגורים ולא תהיה קבלת קהל. כך החליטו אמש ועדי העובדים בבנק, לאחר שנציגי הבעלים הודיעו כי אין בכוונתם לנהל משא ומתן על ההחלטה למכור אותו.
כזכור, במסגרת חוק הריכוזיות חויב שלמה אליהו, מבעלי השליטה בבנק, לבחור בין החזקה בבנק אגוד לבין החזקתו בחברת הביטוח מגדל, בשל איסור הבעלות על בנק נוסף על חברה ריאלית. אליהו החליט למכור את הבנק ומאז במשך 5 שנים הוא מנסה למכור את אחזקותיו, תוך שהוא מקבל שוב ושוב הארכה מיוחדת להמשך ההחזקה בשני הגופים מנגידת בנק ישראל, ד"ר קרנית פלוג.
מקורות בוועד העובדים מסרו ל"ישראל היום" כי התכנון הוא לפטר כ־70 אחוזים מעובדי בנק אגוד, וכלל לא ברור באילו תנאים יועסקו העובדים הנותרים, שיתמזגו למזרחי־טפחות. "ברור שהבעלים כלל לא מעוניינים במשא ומתן בעניין", אמר המקור בוועד.
"לא מתקבל על הדעת לסגור בנק רווחי ויציב תוך פגיעה ב־1,200 עובדיו המסורים. ייתכן כי בבנק ישראל מבקשים לחסוך במשאבי פיקוח על בנקים קטנים, לכן הם פועלים לצמצומם תוך פגיעה בתחרות וחיזוק בעלי השליטה בבנקים הגדולים. אין ספק כי המרוויחים הגדולים יהיו משפחות עופר, לנדאו, מנור, אלמוג, שלמה אליהו ועוד. לקוחות כלל הבנקים בסופו של יום ישלמו מחיר כבד מאוד, 'חשבון הפוך' ייעלם". בוועד העובדים סיכמו את המוטיבציה למאבק: "לא נלך כצאן לטבח".
לצד התמיכה מההסתדרות, עובדי הבנק זוכים לתמיכה ממשרד האוצר. בדו"ח של אגף התקציבים במשרד האוצר מחודש ספטמבר האחרון בנושא נכתב על בנק אגוד כבנק חשוב לתחרותיות: "אנו סבורים כי מיזוג בנק אגוד עם בנק מזרחי יביא לפגיעה משמעותית ברמת התחרות בשוק הבנקאות". הדו"ח ממשיך לקרוא להורדת חסמים ורגולציה, ועל פיו האופציה הטובה ביותר היא שבנק אגוד ימשיך להתקיים כבנק עצמאי.
מבנק ישראל נמסר בתגובה כי "תמצית העמדה היא שבנק אגוד, במודל העסקי הנוכחי שלו, אינו גורם שמצליח לייצר תחרות במערכת הבנקאית, ואילו מיזוג שלו עם מזרחי טפחות עשוי לייצר סינרגיה בין שני הבנקים שתתמוך בניסיונות של מזרחי־טפחות להוות גורם תחרותי משמעותי מול שני הבנקים הגדולים".