"שחקנים צריכים להיות סוכני שינוי חברתי"

הושקה נבחרת ישראל החברתית הראשונה, תחת הכותרת: "בועטים את האלימות והגזענות מהמגרשים" • מדובר במיזם משותף עם אופ"א וארגון השחקנים הבינלאומי FARE, המנסה לחבר בין המגזרים והאוכלוסיות השונות בארץ ובעולם • בין משתתפיו: מהראן ראדי, אושרת עיני ושרן ייני

חברי הנבחרת החברתית. מאבק חברתי משותף // צילום: ספי מגריזו // חברי הנבחרת החברתית. מאבק חברתי משותף

במיזם משותף עם אופ"א וארגון השחקנים הבינלאומי FARE, בו משתתפות גם ההתאחדות לכדורגל והקרן החדשה לישראל, נפגשו במתחם יציע הכבוד באצטדיון רמת גן 14 כדורגלנים וכדורגלניות ישראלים, מכל הליגות, להשקת פתיחת העונה של הנבחרת החברתית של ישראל. ה-14 ירכיבו את הנבחרת הלאומית של התוכנית, תחת הכותרת: "בועטים את האלימות והגזענות מהמגרשים".

 

בין המשתתפים הבולטים בנבחרת נמצאים שחקן האלופה הפועל ב"ש, מהראן ראדי, קפטן מכבי ת"א שרן ייני, אמיה טגה, מאור בוזגלו ושחקנית נבחרת ישראל אושרת עיני. טגה סיפר על היום בו פגש כילד את חיים רביבו, שהשפיע על הדרך בה בחר ללכת בחיים ובמגרש הכדורגל, בוזגלו על ההצטרפות שלו כשחקן יהודי לבני סכנין ועיני הוסיפה ש"שחקנים צריכים להיות סוכנים של שינוי חברתי".

 

ראדי אמר: "החיים קצרים מדי בשביל לבזבז אנרגיה על כעס או שנאה. יותר טוב לחיות באהבה, בסובלנות, בכבוד. גם כשקרו לי דברים קשים - זה רק חיזק אותי, וחשוב לי שכל ילד או ילדה ירגישו ככה לגבי עצמם".

 

זו הפעם הראשונה שמורכבת בישראל נבחרת מהסוג הזה, ויו"ר ארגון השחקנים ניר אלון סיכם: "אנחנו גאים בכל השחקנים והשחקניות שלנו. הנבחרת הזאת עוד תגדל ותתרחב ויהיה לה השפעה אמיתית על הציבור הישראלי".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר