שרת המשפטים איילת שקד (הבית היהודי) נשאה היום (שלישי) דברים במהלך כנס "קהלת" ואמרה: "עתיד ההתיישבות ביהודה ושומרון לא ייקבע בבג"ץ. מאות העתירות המוגשות בשנה, ברובן קנטרניות, מהוות לוחמה משפטית נגד מדיניות הממשלה. בשעה שהשמאל לא מצליח לנצח בבחירות, ארגוני השמאל מנסים לייצר עובדות בשטח ולגרור את בג"ץ לשדה הפוליטי. לא ניתן לכך יד".
עוד הכריזה שקד על כוונתה להביא לאישור בוועדת השרים לחקיקה תזכיר חוק לשינוי דרך בחירת היועצים המשפטיים למשרדי הממשלה, כך שבמקום מינוי במכרז בו לשר אין יכולת כלל להשפיע על זהות היועץ המשפטי, הם ייבחרו בוועדת איתור תוך הסכמה בין השר הרלוונטי ליועץ המשפטי לממשלה.
"יועץ משפטי של משרד צריך ליישם את מדיניות השר בהתאם לחוק", אמרה שקד, "אך טבעי ונכון שגם השר וגם היועץ המשפטי לממשלה יהיו שותפים בבחירתו. רוב היועצים המשפטיים במשרדי הממשלה הם טובים ומקצועיים. היועץ המשפטי של המשרד צבר יותר ויותר כוח כי לצערי הכל הפך לשפיט ובגיץ".
השרה שקד התייחסה גם להצעתה לבטל את ועדת האיתור לבחירות היועץ המשפטי לממשלה, המונחת על שולחנו של ראש הממשלה מזה שנה וחצי: "זה מנגנון מסורבל. בנוסף, שופטי בית המשפט העליון לא צריכים להיות מעורבים בבחירת היועץ המשפטי לממשלה שייצג את הממשלה בפניהם . אפשר לחזור למצב שהיה בשנות ה- 90. נבחרו בדרך זו יועצים משפטיים כמו שמגר וברק. זו דרך נכונה יותר. עד היום לצערי זה לא עלה להחלטת הממשלה".
באשר לדו"ח שמגר על עסקאות חילופי שבויים אמרה שקד: "עד היום לא הספקנו בקבינט לדון על דו"ח שמגר. כל עוד הבית היהודי בממשלה, לא נשחרר מחבלים. מה שהיה בעסקת שליט לא יחזור על עצמו. נכון לקבוע קריטריונים לעבודה, וצריך לשקול לפרסם את הדו"ח".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו