מחפשת את הרשת

אם מכבי ת"א רוצה להעפיל לשלב 32 האחרונות של הליגה האירופית, היא צריכה להשיג נקודות הערב מול אסטנה בחוץ • כדי שזה יקרה, עליה לעשות משהו שטרם עשתה בשלב הבתים - לכבוש

צילום: עמי שומן // בלקמן (משמאל). מהבודדים בקישור שמספקים שערים ,
צילום: עמי שומן // בלקמן (משמאל). מהבודדים בקישור שמספקים שערים

אם מכבי ת"א רוצה להשאיר בחיים את חלום ההעפלה לשלב 32 האחרונות בליגה האירופית, היא חייבת להשיג הערב נקודות, רצוי שלוש, במשחק החוץ מול אסטנה. הבעיה היא שעד כה הצהובים טרם מצאו את הרשת בשלב הבתים.

אפשר לייחס את מאזן אפס שערי הזכות של מכבי לבצורת שממנה סבל וידאר קיארטנסון עד משחק הליגה האחרון מול בני יהודה, אבל באותה נשימה אי אפשר לצפות שרק האיסלנדי יבקיע. בעונה שעברה, למשל, מכבי הבקיעה שבעה שערים בשלב הבתים, שניים מהם הגיעו מהחלוצים קיארטנסון וטל בן חיים וחמישה משחקני הקישור - מדוניאנין (צמד), סקאריונה, מיכה וגולסה.

הבעיה היא שנכון לעכשיו שחקני הקישור של מכבי לא ממש תורמים לה שערים, גם לא בליגה. כשיורדי קרויף בנה הקיץ את הסגל ולכולם היה ברור שבן החיים החלוץ יעזוב, ההולנדי הביא שחקנים שאמורים למצוא את הרשת כמו אצילי, בלקמן, עטר, סושיץ', רודריגס (שללא קשר לפציעתו לא יכול לשחק בליגה האירופית עקב אי רישומו; ש"א) ובאטוקיו. כל אחד מהשמות האלה יודע להבקיע, אבל בינתיים רק אצילי ובלקמן סיפקו את הסחורה מבחינת גולים.

במשחקים האחרונים ואחרי פתיחת עונה לא מזהירה, באטוקיו הפך לשחקן הרכב ולאחד הטובים בשורות הצהובים. הוא מאיים על השער, מחלץ, מתקל, ונגד בני יהודה גם בישל, אבל עדיין חסר לו כדור ברשת. 

באטוקיו. צריכים שהוא יספק יותר מספרים // צילום: עמי שומן

הערב תהיה לקשר ההזדמנות לעשות זאת ובמכבי אומרים: "רק אחרי שבלקמן הבקיע נגד נתניה הפסיקו לפקפק בו. באטוקיו שחקן מעולה ואנחנו רואים את התרומה שלו. ברגע שהוא יבקיע את הראשון, הוא יקבל את ההערכה שמגיעה לו".

באטוקיו צפוי לפתוח הערב, כמו גם בלקמן ואופיר דוידזאדה. גם סושיץ', שמאכזב עד כה, נמצא בתמונת ה־11.

"יהיה משחק קשה", אמר אתמול הקפטן שרן ייני במסיבת העיתונאים לקראת המשחק, "אסטנה קבוצה ביתית טובה מאוד ואנחנו מכבדים אותם, אבל נבוא להילחם. מדובר בקבוצה פיזית ואגרסיבית, וכמובן נצטרך להתרגל גם לדשא הסינתטי, כך שאלו דברים שנותנים להם יתרונות".

קרויף סיכם: "אסטנה זכתה באליפות בעונה שעברה, אז אני מניח שהם חזקים יותר מקייראט, שלא היה לנו פשוט מולם בשנה שעברה".

שגריר ישראל בקזחסטן, מיכאל ברודסקי, הגיע לאימון המסכם אמש וקיבל חולצה רשמית מהמנכ"ל בן מאנספורד.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר