משרד הכלכלה אישר מענקים למפעלים בצפון

חברת קולור צ'יפ קיבלה כתב אישור מהרשות להשקעות במשרד הכלכלה לשדרוג ולהרחבת מפעלה באזור התעשייה יקנעם

אזור התעשייה אלון תבור // צילום: גיל אליהו, ג'יני // אזור התעשייה אלון תבור // צילום: גיל אליהו, ג'יני

חברת קולור צ'יפ (ישראל) קיבלה כתב אישור מהרשות להשקעות במשרד הכלכלה לשדרוג ולהרחבת מפעלה באזור התעשייה יקנעם. החברה, המפתחת טכנולוגיות תקשורת אופטית, תשקיע 50 מיליון ש' בפיתוח המפעל. במסגרת החוק לעידוד השקעות הון, היא תזכה במענק של 10 מיליון ש' ממשרד הכלכלה. כל הגידול בתוצרת מיועד לייצוא. במסגרת ההתרחבות החברה תקלוט 53 עובדים חדשים. 

עוד אישרה מינהלת רשות ההשקעות מענק של 6.7 מיליוני ש' לחברת עדין מערכות שתלים דנטליים, שתשקיע 33.7 מיליון ש' בהעתקת פעילותה מאזור התעשייה אלון־תבור לאזור התעשייה שגיא 2000 (מפעלי העמק). ההשקעה היא בהרחבת המפעל והגדלת הפריון, ובהכפלת כושר הייצור והייצוא של מערכות השתלים החדשניות. גם היא תקלוט כ־50 עובדים נוספים.

שר הכלכלה אלי כהן מסר ל"ישראל היום": "ההרחבה תוביל ליצירת תעסוקה איכותית ולהעלאת הפריון, ולקידום התעשייה והכלכלה באזור".

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר