זבנג וגמרנו. שבעה מפגשים בפחות מחמישה חודשים. זה ההספק של עירוני נהריה והפועל ירושלים, מאז אותה סדרה בלתי נשכחת ברבע גמר הפלייאוף, דרך ההפתעה בשבוע שעבר ברבע גמר גביע ווינר ועד אמש. המאזן במשחקים האלה היה 3:3, ואתמול האלופה ניערה מעליה את הכבשה הסגולה שלה עם ניצחון 68:76 בעין שרה.
אם היה אפשר ללמוד משהו על ירושלים מהמשחק בשבוע שעבר, זו אולי בעיית הרעב המסתמנת אצל שחקניו של פוטיס קציקאריס. המאמן היווני אמנם לא זכה מעולם באף תואר, אבל רוב שחקניו קטפו כמעט כל תואר אפשרי. תוסיפו לזה את הגיל הממוצע המבוגר ואת המחסור בזר או שניים רעבים שבאים לטרוף, ותקבלו משוכה מנטלית שאנשי המועדון יידרשו אליה שוב ושוב גם העונה.
זה בדיוק מה שקרה במחצית הראשונה, כשמהצד השני מגיעה חבורה לוחמת כמו זו של אריק אלפסי. קורי וובסטר היה נהדר בגביע ווינר, אבל אתמול לא פגע בכלום, מה שלא הפריע לחבריו לחדור, לאיים מרחוק ולנטרל את הנעת הכדור הירושלמית, בראשותם של יהונתן שולדבראנד ודנזל ליבינגסטון.
העומק של האלופה נותן אפשרויות כמעט אינסופיות של חמישיות שונות ומגוונות, לכן זה היה רק עניין של זמן עד שקציקאריס ימצא את הרוטציה שתחזיר אותו למשחק אחרי פיגור של 7 נקודות במחצית.
ערב פתיחת הליגה, ריצ'ארד האוול נבחר על ידי עיתונאים ואנשי כדורסל לישראלי הטוב בליגה בדירוג אתר "וואלה!". ברבע השלישי הוא הוכיח למה, עם נקודות, ריבאונדים ומסירות פנטסטיות לחברים. הרבע הזה נפתח בריצת 0:16 של ירושלים, שקבעה מהפך, ומשם היא כבר לא איבדה את ההובלה.
שחקן אחר שעשה קפיצה יפה באותו דירוג הוא יפתח זיו. הרכז המוכשר בחר להגיע לנהריה למרות הצעות מקבוצות אטרקטיביות יותר, כדי לקבל את עמדת הרכז הפותח. אלפסי אכן נתן לו הרבה אשראי, אבל זיו חייב לשפר את הקליעה כדי להפוך לשחקן שלם יותר. החדירה שלו קטלנית, ההגנה טובה, אבל העובדה שאינו מאיים על הסל היתה אחד הגורמים לכך שירושלים השתלטה על המשחק, בשילוב ההגנה המשתקת של דייסון על וובסטר.
לבסוף, ההשקעה של ירושלים בקו הקדמי, בראשותו של האוול, הוכיחה את עצמה עם לא פחות מ־13 ריבאונדים בהתקפה, שנותנים לירושלים ניצחון בכורה ורוגע לקראת מחזור היורוקאפ הראשון ביום רביעי בליטא נגד לייטקבליס.
עוד אתמול: שלושה ימים לפני משחק הגומלין מול פורטו במסגרת מוקדמות היורופ קאפ, בני הרצליה התחילה את הליגה עם ניצחון קליל 58:72 על העולה החדשה עירוני נס ציונה. הקבוצה של מיקי גורקה פתחה בסערה וסיימה את הרבע הראשון ב־12:25. בירידה להפסקה הפער כבר עמד על 21 נקודות (19:40), מה שהפך את המחצית השנייה לגארבג' טיים אחד ארוך. שון דוסון, הרכש הנוצץ של בני הרצליה בקיץ, בלט עם 17 נקודות.