שוב, הצגה אנטי־ישראלית עתידה להיות מוצגת באחת האוניברסיטאות החשובות בעולם - NYU בניו יורק. מרכז סקירבול לאמנויות הבמה, השייך לקמפוס המכובד, יארח במשך 10 ימים את ההצגה "המצור" של תיאטרון "החופש", ותמורת 65 דולר לכרטיס יוכלו הסטודטים לצפות בגרסה הפלשתינית לאירועי כנסיית חג המולד במבצע חומת מגן.
באותם אירועים, שהתרחשו באפריל 2002, התבצרו 39 מבוקשים פלשתינים חמושים בכנסיית המולד בבית לחם תוך שהם לוקחים את 46 הנזירים ששהו במקום כבני ערובה, יחד עם כ־200 אזרחים ובהם ילדים. המבוקשים מילכדו את האתר הקדוש ואיימו לפוצץ את המקום על יושביו. בסופו של משא ומתן ארוך הוגלו 13 מבוקשים לחו"ל, היתר לעזה וכוח צה"ל פירק את מטעני החבלה שאיימו על שלמות המבנה הקדוש, שבו נולד ישו על פי האמונה הנוצרית.
אלא שבהסבר לקראת ההצגה נראה כי העובדות ההיסטוריות עוותו, לטובת אג'נדה אנטי־ישראלית ברורה. "המחזה נכתב על פי ראיונות עם מספר ניצולים ומסופר מנקודת המבט של כמה מהלוחמים הפלשתינים שמצאו מפלט בכנסייה", נכתב שם, "הנזירים והנזירות נתנו להם מקלט, ביחד עם 200 אזרחים, ושהו בו 39 ימים כשהאוכל, המים והציוד רפואי הולכים ואוזלים. לנגד עיני העולם נאחזו הלוחמים בהישרדות, באידיאולוגיה ובדילמה האם להמשיך במאבק עד הסוף, או להיכנע".

עמית דרי
ההצגה עתידה לעלות כבר ביום חמישי הקרוב ולהיות מוצגת בכל ערב, עד ה־22 לאוקטובר. בראיון ל"ישראל היום" הביעו סטודנטים יהודים בקמפוס חשש כי הדבר עלול לגרום לאווירה אנטי־ישראלית ובדומה למקרים דומים בעבר להעלות רגשות אנטישמיים רדומים. "בכל פעם שיש אירוע כזה, שבדרך כלל תנועת ה־BDS אחראית לו, הדבר יוצר גלי הדף אנטי־ישראליים. מאוד לא נעים להיות סטודנט ישראלי פה זמן רב אחרי אירוע כזה", מספר ג'ף, סטודנט יהודי באוניברסיטה. לדבריו, "צריך להבין שאנשים לא מכירים פה את פרטי הסכסוך. מביאים להם הצגה, שעל פניו העובדות בה עוותו לאג'נדה שהם רוצים לייצר. עושים שימוש במניפולציות של רגש והזדהות, על מנת לצייר את ישראל כרשע על פני האדמה, וזה מה שאנשים זוכרים. מבחינתם מה שהם ראו זו האמת ומהות הסכסוך. כך מגבשים דעה על הסכסוך הישראלי, וכדי לא להיות חשופים לדיבה, הם תמיד יכולים לטעון שמדובר באמנות שנוצרה מעיני המתבונן ולא בחדשות או משהו שצריך להיות נאמן לעובדות היסטוריות כלשהן".
אילן, סטודנט יהודי נוסף, סיפר כי "ההנהלה חייבת לאשר דבר כזה ומצער שהם מציגים פעם אחר פעם צד אחד בסכסוך ולא באמת פתוחים לשמוע דעות אחרות. מדובר בהצגה חד־צדדית ללא דיון אמיתי או אפילו בדיקה נכונה של עובדות היסטוריות".
"להציג עדות אמת"
בתגובה להעלאת ההצגה, בארגון "מילואימניקים בחזית" מחפשים לוחמים שהשתתפו באירוע המדובר על מנת לגבות מהם עדויות ולהציגן במקביל להצגה. עמית דרי, יו"ר מילואימניקים בחזית, אמר כי "במקום להביא לסטודנטים נושאים אקטואליים, כמו למשל הרצח ההמוני בסוריה ודיכוי המשטרים המוסלמיים בכל העולם, בוחרים ב־NYU להביא לסטודנטים הצגה שעוסקת באירוע שהתרחש לפני יותר מ־15 שנה. אירוע שבו התבצרו טרוריסטים פלשתינים, שירו מתוך הכנסייה על כוחות צה"ל בעודם מחזיקים עשרות בני ערובה. אנחנו במילואימניקים בחזית נמשיך לחשוף ולהצביע על תופעות דומות בעתיד".
ג'יי וגמן, מנהל בכיר במרכז סקירבול, מסר בתגובה כי "מרכז סקירבול לאמנויות הבמה מציג מגוון רחב של הצעות אמנותיות, בהתאם למחויבות האונ' לחופש הביטוי האמנותי. יהיה מטעה לבלבל קטע מסוים של ההצגה עם תמיכה בנקודת המבט של המרכז. המחזה, שנבחן ואושר על ידי ועדה מייעצת של הפקולטה, אינו משקף את 'עמדת' האוניברסיטה על מחלוקת פוליטית, אלא את המסורת הארוכה של האונ' כמקום לחילופים חופשיים של רעיונות, אפילו שנויים במחלוקת. בנוסף, מרכז טאוב לחקר ישראל יקיים אירוע עם ליאור לוטן, המתווך הישראלי הראשי במהלך המשא ומתן באירועים המדוברים".