"כוחנו בליקר"

אשר בנטולילה ויואב גז מייצרים ב"ליקר לביא" שבגוש עציון ליקרים בטעמי שוקולד מריר, אוכמניות, תאנים ועוד

אשר בנטולילה ויואב גז • "עוזרים לישראלים לגלות שבמשפחת האלכוהול יש משקה כיפי" // צילום: מרים צחי

שם העסק: ליקר לביא

מקום לידה: גוש עציון

שנת לידה: 2011

הורים: אשר בנטולילה (מהנדס מזון) ויואב גז

משלח יד: ייצור 
ליקרים משובחים.

סיבות הלידה: "ניסינו לייצר כמה בקבוקים ואנשים התלהבו, אז נסחפנו". הליקרים הטובים בעולם הרבה פחות טעימים. טכנולוג מזון ממוצא צרפתי, מה כבר יכול להיות רע?

גאוות ההורים: ליקר שוקולד מריר, שזכה במדליית זהב בתחרות בינלאומית, שהתקיימה באילת ב־2007, וליקר תאנים סוף הדרך!

שותפות הורית: יקבי טפרברג משווקים.

על הישראלים: "אנחנו עוזרים להם לגלות שבמשפחת האלכוהול יש משקה כיפי, מהנה, ולא רק לנשים. מי שטועם ליקר איכותי מבין זאת".

בני המשפחה: סדרה של 8 ליקרים, ב־14 טעמים. המובילים: שוקולד מריר, אספרסו, ריבת חלב, אוכמניות, תאנים. מייצרים 40 אלף בקבוקים בשנה; 8,000 
מוכרים לארה"ב.

ניסיונות קודמים: "בין 2000 ל־2007 ייצרנו יין בכמויות קטנות, אבל הבנו שכוחנו בליקר".

שכיר או עצמאי: "שכיר בגלל הביטחון, אבל עדיף עצמאי שנהנה מתגובות מתלהבות של הציבור; גם אם ההתעסקות עם הרשויות בכלל לא נחמדה, בלשון המעטה. רק לאחרונה מתחילים ליהנות מפירות העסק (ליקרים, פירות העסק... מתוחכם)".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר