"נשים עושות שלום" - מקדמת הסכם מדיני במימון אירופי

כך עולה ממסמכי רשם העמותות • בשנת 2016, היקף הפעילות של "נשים עושות שלום" גדל משמעותית והגיע ל־1,345,198 שקלים • הארגון: "התנועה א־מפלגתית"

"פועלת לקידום הסכם מדיני ולשילוב נשים בפתרון הסכסוך הישראלי־פלשתיני" ,
"פועלת לקידום הסכם מדיני ולשילוב נשים בפתרון הסכסוך הישראלי־פלשתיני"

בשבועות האחרונים ארגון "נשים עושות שלום" מנהל קמפיין ארצי ששמו "מסע השלום", הנועד לדרוש "הסכם מדיני ופתרון לסכסוך הישראלי־פלשתיני". הארגון מוצג כמיזם משותף ל"חילוניות ודתיות, צעירות ומבוגרות, יהודיות וערביות, מימין, מרכז ושמאל", אך עיון במסמכי רשם העמותות חושף כי תומכים בעמותה בין היתר האיחוד האירופי, וארגונים הקשורים לקרן החדשה לישראל.

התנועה קמה לאחר מבצע צוק איתן, והליכי הרישום שלו התמשכו עד למארס 2015. מסמך שהוגש לרשם העמותות חושף את מטרותיו הפוליטיות. במכתב ששלח עורך הדין גלעד שר לרשם ב־26 בפברואר 2015, הוא דורש לרשום את העמותה "באופן בהול", ומסביר: "מדובר בעמותה אשר אמורה לפעול לקראת ובמסגרת הבחירות במארס 2015 ורישומה הבהול של העמותה מהותי וחיוני לפעילותה". הדחיפות נובעת מכך שהיא "זכאית לתרומה בסכום ניכר ומשמעותי להיקף פעילותה" בתנאי שהיא תירשם כדין עד סוף 2014. כלומר, מהמכתב עולה שמדובר בתנועה שניסו להקימה לצורך הבחירות, ושבאותה העת עמד מאחוריה תורם משמעותי. בכך היא מזכירה ארגון אחר - "מפקדים למען ביטחון ישראל", שהוקם באוקטובר 2014, ונטל חלק פעיל בבחירות.

התנועה נרשמה לבסוף ב־04.03.2015. במסמכי רשם העמותות מדווח כי בשנת 2015 מתוך מחזור כולל של כ־295 אלף שקלים, הקרן החדשה לישראל תרמה 45 אלף שקלים והפורום למשפחות שכולות 25 אלף שקלים. 

בשנת 2016, היקף הפעילות של "נשים עושות שלום" גדל משמעותית והגיע ל־1,345,198 שקלים. בין התורמים נמצאים האיחוד האירופי, שתרם 106,029 שקלים עבור "פרויקט בונות עתיד משותף"; בראיין לורי, נשיא הקרן החדשה בארה"ב, שתרם 95,000 שקלים; נעמי חזן, נשיאת הקרן בישראל לשעבר, וארגונים נוספים המזוהים עם השמאל. ברשומים כתומכים בצעדה המתקיימת בימים אלו, מוזכרים בין היתר האיחוד האירופי, הסניף הדרומי של שתי"ל, הזרוע הביצועית של הקרן ועוד.

מ"נשים עושות שלום" נמסר כי היא "תנועה א־מפלגתית שפועלת לקידום הסכם מדיני ולשילוב נשים בפתרון הסכסוך הישראלי־פלשתיני (בהתאם להחלטת האו"ם 1325 שאומצה על ידי ממשלת ישראל), ותומכת בכל מהלך של קובעי המדיניות והשלטון שמקדם הסכם מדיני. בתנועה ובמטרתה הברורה והחשובה הזו תומכות עשרות אלפי נשים ופעילות בה יהודיות וערביות, חילוניות ודתיות, מהפריפריה, מההתנחלויות ומהמרכז, תומכות ימין ושמאל. תומכים בה גם אנשי ציבור וחברי כנסת מרוחב הקשת הפוליטית. לדוגמה, במהלך מסע השלום שהחל לפני כשבוע בירכו אותנו והשתתפו באירועים שלנו, בין השאר, ח"כים וראשי ערים מהליכוד, מ'כולנו', מ'יש עתיד', מהעבודה ועוד. גם ראש הממשלה, בנימין נתניהו, בירך בעבר את התנועה ואת פועלה וקרא לנו להמשיך בפעילות החשובה. נושא הסכם מדיני ושילוב נשים בתהליכי מו"מ הינו נושא פוליטי בישראל כמו כל נושא אחר שעומד בראש סדר היום הציבורי". עוד נמסר כי "התנועה ממומנת ברובה על ידי תורמים פרטיים בארץ ובחו"ל. זה עתה הסתיים בהצלחה פרויקט מימון המונים למסע השלום במימונה ולו תרמו מאות תורמים. התנועה פועלת כחוק, ועקרונות התנועה, כמו גם מקורות המימון שלה, מפורטים ומדווחים באופן הנדרש. תקנון העמותה גלוי גם הוא לציבור הרחב".

מהקרן החדשה לישראל נמסר כי "כפי שהתגלה בפרשת 2000, 'ישראל היום' הוא לא יותר מכלי שרת פוליטי, שאינו ראוי לשאת את התואר 'עיתון'. במסגרת זו הוא בוחר לנהל קמפיין השמצות אודות הקרן, אשר בינן לבין עבודה עיתונאית אין ולא קשר קלוש. לכן החליטה הקרן לסרב לשתף פעולה או להגיב לפרסומים אודותיה. יודגש כי כל פרסום כוזב יגרור תביעת לשון הרע, וכן כי כל פיצוי שייפסק על ידי ביהמ"ש ייתרם לארגונים יהודיים וערביים המקדמים שוויון, שלום, צדק חברתי וזכויות אדם".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר