צילום אילוסטרציה // Gettyimages

אחרי ישראל: צרפת החלה באכיפת "חוק הפוטושופ"

המדינה הגבירה הילוך במאבקה בניצול דוגמניות עם כניסתו לתוקף של שתמונה שעברה "מסחור" תישא סימון מיוחד שיובן שלא מדובר בתמונה טבעית

צרפת, שנחשבת בעיני רבים כמרכז אופנה עולמי, הגבירה אתמול הילוך במאבקה בניצול דוגמניות עם כניסתו לתוקף של החוק, המחייב כל תמונת דוגמנות למטרה מסחרית, שעברה עיבוד ממוחשב, לשאת סימון מיוחד שיבהיר כי לא מדובר בתמונה טבעית. 

החוק, שנועד להילחם בהפרעות אכילה ובבעיות בדימוי העצמי בקרב דוגמנים ודוגמניות שהיו תחת לחץ לרזות בצורה קיצונית, קובע, בין השאר, כי חובה להשתמש בניסוח "תמונה שעברה עיבוד". החוק תקף לגבי תמונות בדפוס ובאינטרנט ומי שיפר אותו צפוי להיקנס ב־37,500 יורו. בכלי התקשורת בצרפת דווח כי ישראל היתה הראשונה לחוקק חוקים מסוג זה. חוק נוסף שנכנס לתוקף לאחרונה מחייב דוגמנים ודוגמניות בצרפת לקבל אישור רפואי לפני שהם מתחילים לעבוד. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו