בלחיצת כפתור: אתרי המכירה השווים ברשת

באיחור קל, אתרי המכירה באינטרנט הפכו לחובה לכל חברה גדולה • מאופנה ועד קניונים, כולם לוקחים חלק בטירוף מכירות האונליין שנמצאות בצמיחה משמעותית

moi לאתר mine // צילומים: אודי דגן, ערן סלם, יונתן בלום, זוהר שטרית, רותם לבל, אריאל בלאק // moi לאתר mine // צילומים: אודי דגן, ערן סלם, יונתן בלום, זוהר שטרית, רותם לבל, אריאל בלאק ,
moi לאתר mine // צילומים: אודי דגן, ערן סלם, יונתן בלום, זוהר שטרית, רותם לבל, אריאל בלאק // moi לאתר mine // צילומים: אודי דגן, ערן סלם, יונתן בלום, זוהר שטרית, רותם לבל, אריאל בלאק

את כבר מזמן לא בגדר בשורה מקורית שאתרי סחר מקוונים הפכו בחו"ל לדבר שבשגרה במגוון תחומים: מזון, טואלטיקה, ביגוד, אלקטרוניקה ועוד. בארץ המגמה מתחזקת, אך עדיין אפשר למנות חברות גדולות שטרם הציעו אתר מקוון, או חברות גדולות שרק לאחרונה הכריזו על פתיחת אתר מכירות.

בתחום העיצוב לבית הודיעה רשת גולף אנד קו כי נכנסה לאחרונה עם אתר שכזה, וגם בתחום האופנה אפשר למנות רשתות ישראליות רבות שנמצאות בזירה האינטרנטית במשך שנים, כשלאחרונה נכנסו לנישה גם רנואר, דיסקרט ופקטורי 54, ואילו חברת פוקס תשיק בנובמבר אתר שיכלול את כל מותגי הקבוצה תחת השם "TERMINAL-X".    

מתוך אתר "גולף אנד קו"

בתחום הפארם רשת סופר־פארם הגיחה לאחרונה עם אתר מכירתי חדש. בתחום הקניונים קניון עזריאלי השיק אתר שופינג חדש המבוסס על אתר buy2, לקניוני עופר יש אתר המציע הטבות מסוימות בחנויות בקניונים והטבות לקניית טיסות, כרטיסים להצגות וכו'. כמו כן, בקרוב תשיק קבוצת ביג אתר מכירות עם קונספט מעניין, שיציע את הזמנת המוצרים באתר וקבלתם בביג מרכזי קניות. 

קונים במיליארדים

לפי מחקר שבוצע על ידי חברת PayPal, בשנת 2016 עמד היקף הרכישה באינטרנט בקרב ישראלים על 11.8 מיליארד שקלים (עלייה של 18% בהשוואה ל־2015). שלוש המדינות המובילות בקניות בקרב ישראלים הן סין (53%), ארה"ב (30%) ובריטניה (18%). 

חלק מהמניעים לקנייה מאתרים ישראליים, מתוך מחקר שבוצע עבור PayPal על ידי מכון IpsosMORI, הם משלוח חינם (69%), קופונים או הנחה (59%) ומשלוח מהיר (51%).

לדברי אפי דהן, מנהל אזור המזרח התיכון ואפריקה ב־PayPal, "בשנת 2017 צפוי היקף הרכישה של ישראלים ברשת לעמוד על יותר מ־14 מיליארד שקלים, עלייה של 14% לעומת השנה שעברה". לדבריו, "לפי מחקרים שבוצעו עבור PayPal, יותר ממחצית מקוני האונליין חיכו למוצר יותר זמן ממה שהובטח להם בעת ביצוע ההזמנה, כ־30% ציינו שקיבלו מוצר שלא היה דומה למה שהוצג באתר וקרוב ל־20% אמרו ששירות הלקוחות לא סייע להם בפתרון הבעיה. 

עולם הסחר המקוון נמצא לקראת הצמיחה המשמעותית הבאה בארץ ובעולם, אבל היא תוכל לקרות רק בתנאי שהשחקנים המובילים יבינו את אחריותם להעניק ללקוחות שירות מלא לאורך כל תהליך הקנייה". 

בהמשך למגמה, גם בגולף אנד קו אונליין השיקו אתר קניות מקוון חדש בתחום האבזור והעיצוב לבית, בהשקעה של כ־6 מיליון שקלים. האתר בנוי לפי חלוקה לחדרים: חדר השינה, חדר הרחצה, חדר האוכל, מטבח, סלון ואווירה. השליחות בקנייה בסכום של יותר מ־149 שקלים עד הבית היא חינם, ומתחת לסכום זה היא עולה 19 שקלים. 

מתוך אתר "גולף אנד קו"

יוסי סגל, מנהל מסחרי של אתר גולף אנד קו, מסביר מה הסיבה להחלטה להקים אתר מכירתי רק עכשיו. "מדובר באתר השלישי והמאתגר ביותר שהקמנו תחת פלטפורמת האונליין של קבוצת גולף. השקענו מאמצים כבירים כדי להציע ללקוחות את חוויית הקנייה הנעימה והנגישה ביותר הקיימת היום בתחום. אחד החסמים ברכישת האונליין הוא זיהוי ואומדן המידה של המוצר, ולצורך כך השקנו לאחרונה פיצ'ר שהופך את הרכישה אונליין לקלה יותר ומאפשר להשוות את גודל הפריטים באתר כדי להתאימם באופן מושלם לסביבת בית הלקוח". 

לדברי סגל, "משנה לשנה אנו רואים יותר ויותר אנשים קונים אונליין, וזאת הודות לעלייה ברמת ההנגשה ולנוחות ולביטחון של אתרי הסחר". לדברי סגל, בקרוב יושק שירות קליק אנד קולקט, שיאפשר ללקוחות להזמין בקלות דרך האתר ולאסוף את המוצרים מהסניף הקרוב לביתם.

יותר מהירים מסין

בתחילת חודש יוני הרימה גם סופר־פארם את הכפפה והשיקה לראשונה אתר סחר. מיכאל מיטרני, מנהל תחום חדשנות ודיגיטל בסופר־פארם, מצהיר כי "אנחנו מסתכלים על האתר כעוד חנות לכל דבר של סופר־פארם. מבחינת המגוון כל סוגי המוצרים קיימים, למעט תרופות מרשם, אך גם זה יהיה בעתיד הקרוב. בחודשים הקרובים נקבל מרשמים פרטיים, וברגע שנתממשק עם קופות החולים נקבל גם את המרשמים שלהן".

לשאלה אם סופר־פארם השיקה את האתר בגלל התקנות המחייבות את רשתות הפארם לפרסם את מחיריהן החל מתחילת יולי, אומר מיטרני: "לא ידענו על התקנות לפני שנתיים. זה קשור לכך שראינו לאן השוק מתפתח ומה הצרכנים מבקשים, פתחנו את האתר כפיילוט ללקוחות לייף סטייל וכעת הוא כבר פתוח לכולם. במהותו האתר לא אמור להתחרות בחנויות שלנו. המחירים יהיו כמו בכל הסניפים. מצד שני, אם סניף עורך מבצעים מקומיים כדי לענות על מבצע ליד החנות שלו, גם האתר יוכל לערוך מבצעים שקשורים לתחרות שלו, קרי: עולם האינטרנט".

אתר נוסף שהושק לאחרונה הוא האתר של אסתי לאודר. לדברי קרן איטליאנו, מנהלת תחום הדיגיטל ואתרי האונליין בקבוצת החברות אסתי לאודר, "באתר אפשר לקנות מוצרים מקוריים העומדים בסטנדרטים הקפדניים של המותג האם. איננו מתחרים באתרים המציעים מוצרים בהנחות מטורפות, מוצרים מעודפי ייצור או מוצרים בעלי תוקף קצר. 

"הרוכשים באתר שלנו יכולים ליהנות משירות לקוחות בשפה העברית באמצעות המייל או מענה אישי בטלפון, ממוצרים בלעדיים שאי אפשר למצוא בחנויות ומקולקציות מיוחדות שמושקות מעת לעת רק עבור חנויות האונליין של המותג בעולם".

לאתר הביוטי הישראלי GUILTY, שהוקם בשנת 2013, יש תובנות על צריכת מוצרי הטיפוח באונליין. לדברי מיכל אלבז, מייסדת ומנכ"לית האתר, "כניסתם של שחקנים חדשים בתחום הביוטי והקוסמטיקה לעולם הקנייה המקוונת והגידול בזמן הבילוי ברשתות החברתיות ימשיכו להגדיל את התחרות בשוק האונליין ועד שנת 2019 כ־60% מתושבי ישראל יזמינו מוצרי ביוטי באינטרנט. שוק הביוטי והקוסמטיקה בישראל מוערך בכ־2 מיליארד שקלים, מתוכם כ־120 מיליון שקלים לשוק הביוטי באונליין. האסטרטגיה של האתר היא שירות יוצא דופן מסביב לשעון. כך אנחנו מצליחים לנצח את האתרים הבינלאומיים".

גם למוצרי קוסמטיקה זולים יש מענה בזירת המסחר האלקטרוני. חנות האונליין של ביוטיקר מציעה מוצרים זולים דוגמת מסקרה ב־8 שקלים, לקים בהחל מ־4.5 שקלים וכדורים קוסמטיים צבעוניים ב־4.90 שקלים (100 יחידות). לדברי דניאל חסין, סמנכ"ל תפעול
ו־IT ברשת ביוטיקר, 72% מהרוכשים הם מאזורים נטולי סניפים במרכז. 

"סל הקניות של רוכשת האונליין שלנו גדול פי שלושה בערך מהסל הממוצע בסניפים", מסביר חסין, "יש כאן ניפוץ של מיתוס רב שנים, הטוען שבתהליך חוויית הרכישה בחנות מסורתית לקוח שהגיע עם מטרה לקנות מוצר אחד ייצא עם שלושה, לפחות. בביוטיקר קורה ההפך – בחנות מסורתית הסל קטן וממוקד, ואילו ברכישות האונליין הסל גדל עד פי שלושה מהסל בחנויות".

שופינג בלחיצת כפתור

בתחום הקניונים, שחקן חדש צפוי להיכנס למשחק בקרוב: ביג פלוס, הקניון הווירטואלי של קבוצת ביג מרכזי קניות. השבוע הודיעו בביג כי יאפשרו לצרכן הישראלי לייבא ביבוא אישי מוצרים של רשתות ישראליות באמצעות פלטפורמת הסחר המקוון הגלובלי BIG+. 

במסגרת זו, פלטפורמת קניות האונליין של הקבוצה תאפשר לצרכן הישראלי לקנות מוצרים של רשתות קמעונאיות ישראליות ישירות מחו"ל ולהביאם לבית הלקוח בישראל או לנקודות איסוף במרכזי ביג ברחבי הארץ. 

המחסנים הלוגיסטיים של האתר ימוקמו בטורקיה ובכך הקנייה המקוונת דרך האתר תיחשב כעסקה עם אתר בינלאומי, שעליה הצרכנים כאמור לא משלמים מסים בקנייה עד 75 דולר.

בכל מה שקשור לתחום האופנה, העסק פורח. לאחרונה הושקו אתרים רבים, ויש כאלה שעומדים להיכנס בקרוב לזירת המסחר באינטרנט. בחודש האחרון הושק אתר האופנה One Project. מדובר באתר אופנה לנשים, לגברים ולילדים, המציע מגוון מותגי אופנה, עיצוב, גאדג'טים ומוצרי ילדים של המותגים המובילים בעולם. 

שחקנית נוספת במשחק היא רשת בגדי אופנת הנשים דיסקרט, שנכנסה לראשונה לתחום המכירות באונליין. לדברי ג'קי גבאי, הבעלים והמנכ"ל של הרשת, "לפני כשמונה חודשים התקבלה על ידינו החלטה להיענות לביקושים מצד הצרכניות, שביקשו להוסיף אפשרות וירטואלית לרכישת המוצרים שלנו אונליין. חלק ניכר מלקוחות הרשת הן נשים בוגרות, והצורך מצידן עלה רק בתקופה האחרונה, במקביל לעליית השימוש שלהן באינטרנט ובעיקר הלמידה והפתיחות לרכישה באונליין, ללא הגעה לחנות". 

לשאלה כיצד הם מתמודדים עם התחרות מצד האתרים הסיניים, עונה גבאי כי "אין דבר כזה פריט זול, יש איכות פחות טובה. מי שקונה באתרים הללו קונה פריטים שלא תמיד מחזיקים זמן רב. איכות המוצרים של דיסקרט הולכת לפנינו, וזו אחת הסיבות שבזכותן הפכנו לרשת מובילה בישראל".

לאחרונה גם עלה אתר העונה לשם www.mineonline.co.il, המתווך בין מוכרים לקונים בשוק אופנת האונליין ומייצר זירה אינטרנטית שיתופית. האתר מציע פריטים חדשים של מעצבי על ומותגים בלבד, שאינם בשימוש, וניתנים למכירה מחודשת, בטווחי מחירים של עד 70% הנחה. המיזם נולד בעקבות מחקר צרכני שקובע כי 70% מהמלתחה שלנו אינם בשימוש כלל, וכי כ־20% לא נלבשו מעולם. 

בימים אלה מעלים בקבוצת בריל אתר סחר מקוון לכל מותגי ההנעלה של הקבוצה: גלי, ניין ווסט, טימברלנד, האש פאפיס, קאטרפילר, איזי ספיריט ועוד. האתר יציע משלוח עד שלושה ימים והחזרת מוצר עד שנה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר