אילן מאסק, מאחוריך: סר ג'יימס דייסון, ששינה את עולם שואבי האבק עם טכנולוגיית הציקלון והביא למהפך טכנולוגי של מייבשי שיער עם מנוע מתקדם, יעיל ושקט, סימן מטרה נוספת: לייצר סוללה מהפכנית לשימוש במכוניות חשמליות.
דייסון משקיע במיזם 2 מיליארד ליש"ט, כשהמטרה היא להציג רכב חשמלי בייצור סידרתי כבר בשנת 2020. בכך, יצטרף דייסון לשורה של חברות המייצרות מכוניות חשמליות כמו טסלה, ניסאן, ב.מ.וו ויצרני מנועים וסוללות.
ג'יימס דייסון עם מייבש השיער המהפכני
צוותי הפיתוח של דייסון כבר עובדים מספר שנים, לא רק על שואבי אבק, אלא גם על מוצרי נוחות נוספים, המבוססים על הפיתוחים הטכנולוגיים הבלעדיים של החברה. מייבש השיער שהושק בשנה שעברה דחק את המותגים המובילים כשהציע טכנולוגיה יעילה יותר, ונוחה יותר לשימוש.
בהשקה מסר דייסון כי בחברה עובדים על כמה מוצרים, והסוללה לרכב חשמלי היא אחת מהן. לדברי דייסון, עוד בשנת 1990 החברה סיימה לפתח פילטר ציקלוני, כדי לסנן חלקיקי פיח ממפלט של כלי רכב מנועיים. אולם, לדבריו, "איש לא היה מעוניין בהם אז. עכשיו אנו יכולים לנצל את ההזדמנות להביא את כל הטכנולוגיות שלנו למוצר אחד, ובמקום לסנן את הפלטה במפלט, יש לנו יכולת לבטל את מקור הבעיה".
סוללה לרכב חשמלי - סקיצות של דייסון
בשלב זה לא יפורסמו פרטים נוספים על המיזם. "התחלנו לבנות צוות ייחודי המשלב את המהנדסים הטובים ביותר של דייסון עם מומחים מתעשיית הרכב", כתב דייסון לעובדי החברה. "הצוות מונה כבר 400 עובדים, ואנו מגייסים באגרסיביות. אני מחויב להשקיע במיזם 2 מיליארד ליש"ט. בגלל התחרות העזה אנו חייבים לשמוע בסוד את הפרטים", אמר לסיום.