שִׂים לֵב: בְּאֲתָר זֶה מֻפְעֶלֶת מַעֲרֶכֶת נָגִישׁ בִּקְלִיק הַמְּסַיַּעַת לִנְגִישׁוּת הָאֲתָר. לְחַץ Control-F11 לְהַתְאָמַת הָאֲתָר לְעִוְורִים הַמִּשְׁתַּמְּשִׁים בְּתוֹכְנַת קוֹרֵא־מָסָךְ; לְחַץ Control-F10 לִפְתִיחַת תַּפְרִיט נְגִישׁוּת.

ברזאני: "נתגבר על הקשיים בדרך לעצמאות"

מנהיג האוטונומיה הכורדית בעיראק הכריז על ניצחון תומכי העצמאות במשאל העם וקרא לאומות העולם לכבד את רצון הבוחרים • נשיא טורקיה איים בהקפאת היחסים עם ישראל אם תמשיך לתמוך בעצמאות כורדית • גם בכירים באיראן יצאו נגד משאל העם

מוסטפה בזאני, לאחר ההצבעה במשאל העם // צילום: רויטרס // מוסטפה בזאני, לאחר ההצבעה במשאל העם // צילום: רויטרס ,
מוסטפה בזאני, לאחר ההצבעה במשאל העם // צילום: רויטרס // מוסטפה בזאני, לאחר ההצבעה במשאל העם // צילום: רויטרס

נשיא האוטונומיה הכורדית בעיראק, מוסטפה ברזאני, הודיע היום (שלישי) כי מחנה תומכי ההיפרדות מעיראק ניצח במשאל העם שנערך בחבל וקרא לאומות העולם לקבל את החלטתם הדמוקרטית של תושבי החבל.

"הכורדים יוכלו להתגבר על הקשיים והמכשולים שיציבו לנו בדרכנו לעצמאות", אמר ברזאני בנאום שנשא בארביל, בו הכריז על ניצחון תומכי העצמאות במשאל העם שנערך אתמול בחבל.

מוקדם יותר, תקף נשיא טורקיה, רג'יפ טאיפ ארדואן בחריפות את ישראל על תמיכתה במשאל העם לעצמאות בחבל הכורדי בצפון עיראק, ואיים כי יקפיא את הנורמליזציה עם ישראל אם תמשיך ישראל בתמיכה בכורדים.

לוחמות פשמרגה כורדיות מאבטחות את משאל העם // צילום: אי.פי.איי
לוחמות פשמרגה כורדיות מאבטחות את משאל העם // צילום: אי.פי.איי

לוחמות פשמרגה כורדיות מאבטחות את משאל העם // צילום: אי.פי.איי

"לנופף בדגלי ישראל לא יעזור, ישראל לא תציל אתכם", אמר ארדואן בנאום לאחר היוודע תוצאות המשאל, "לא חשבנו שברזני יתנהג באופן כה בוגדני וילך למשאל עם מבלי להתייעץ עם אף אחד", אמר ארדואן באותו נאום. ארדואן הזכיר כי "כל האופציות, בהן סנקציות כלכליות או פעילות צבאית, נמצאות על השולחן".

גם באיראן הגיבו בחריפות לתוצאות משעל העם. מנהיגה הרוחני של איראן, האייתולה, עלי חמינאי, אמר כי "משאל העם הוא בגידה בעצמאות ובחופש של אזרחי עיראק". שר החוץ הזהיר כי משאל העם עלול להוביל לשפיכות דמים.

אתמול חגו מטוסים של חיל האוויר האיראני מעל האזורים הכורדים במדינה, שם התקיימו הפגנות ענק בתמיכה בעצמאות הכורדית. בעיר מחאבד, יצאו אלפים להפגין ברחובות העיר בתמיכה במשאל העם.

משאל העם הסתיים אתמול עם שיעור הצבעה גבוה של יותר מ-80% מאוכלוסיית החבל הכורדי ועם הערכות לשיעור תמיכה מרשים של 97% אחוזים בהיפרדות מעיראק ובהכרזת עצמאות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר