כוחות צה"ל וכוחות הביטחון ממשיכים בחקירת הפיגוע הרצחני שאירע בהר אדר, בו נרצחו לוחם מג"ב ושני מאבטחים לאחר שמחבל ביצע ירי לעברם. המחבל, בן 37, נשוי ואב לארבעה מבית סוריכ. בנוסף, החקירה העלתה כי הוא החזיק ברישיון תעסוקה בתוקף.
כוחות צבא פעלו במרחב הכפר ממנו יצא המחבל. כחלק מהפעילות, כוחות צה"ל ומג"ב סרקו את היישוב, פשטו על בית המחבל וכיתרו את מרחב הכפר. כמו כן, נפרסו כוחות ואמצעי איסוף שונים, גלויים וסמויים, בצירים ובמעברים, זאת על מנת להגביר את ההגנה במרחב. בנוסף, הכוחות עצרו שלושה חשודים במעורבות בפיגוע. שניים מאחיו של המחבל נעצרו הועברו לחקירת שב"כ.
צילום: דוברות משטרת ישראל
.jpg)
סמ"ר סולומון גברייה
צילום: יוני ריקנר
מתחקיר המשטרה עולה כי עם כניסת פועלים מהשטחים בשעות הבוקר דרך המעבר לכיוון עמדת הבידוק בכניסה האחורית ליישוב הר אדר, עוד כשהיו בצד הפלשתיני, טרם ההגעה לעמדת הבידוק, העלה אחד מהם את חשדם של לוחמי מג"ב והמאבטחים הפועלים במקום, אשר פתחו בנוהל מעצר חשוד והורו לו לעצור.

האקדח בו ירה המחבל // צילום: דוברות המשטרה
בשלב הזה, ומשהבין שהוא חשוד, פתח המחבל את חולצתו, שלף אקדח ומטווח קצר ירה לעבר המאבטחים והלוחמים. לוחמת ולוחם מג"ב ורכז הביטחון שזיהו את האירוע, הגיבו במהירות ובנחישות, ירו לעברו ונטרלו אותו.
"לוחמי משמר הגבול והמאבטחים שפעלו באותה העת במשימת בידוק והכנסת הפועלים ליישוב מנעו בגופם את כניסתו של המחבל לשטח היישוב שבאותה העת היה שוקק חיים, עת הילדים יוצאים לבתי הספר והגנים ובכך מנעו אסון גדול", כך ציין מפקד הפלוגה רפ"ק משה דבוש שפיקד על האירוע בדקות הראשונות.

לוחמי מג"ב מאבטחים את זירת הפיגוע // צילום: אורן בן חקון

כוחות ביטחון בזירת הפיגוע // צילום: אורן בן חקון
בהכנת הידיעה השתתפו: אפרת פורשר, יורי ילון, לילך שובל ודניאל סיריוטי
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו