היסטוריה: סלובניה אלופת אירופה

25 שנה לאחר פירוק יוגוסלביה, הנבחרת זכתה לראשונה באליפות אירופה לאחר 85:93 בגמר על סרביה • גוראן דראגיץ' סיפק תצוגה לפנתאון עם 35 נק', קלמן פרפליץ' עזר עם 21 וסלים חשובים ברגעי ההכרעה

צילום: רויטרס // סלובניה. מדליה ראשונה בהיסטוריה

היסטוריה באליפות אירופה. נבחרת סלובניה זכתה בתואר הראשון בתולדותיה לאחר שניצחה בדרבי האקס־יוגוסלבי את סרביה 85:93. איגור קוקושקוב, המאמן הסרבי של סלובניה, ניצח בדרבי פרטי כשהוא משחק את דקות הסיום בלי הכוכבים הגדולים שלו. סרביה, שזכתה בסגנות באליפות העולם ובמשחקים האולימפיים, מסיימת שנייה גם ביורובאסקט.

זה היה קרב סגנונות בין סרביה, שדחפה פנימה, לבין הרצון הסלובני לרוץ ולקלוע שלשות. סטפאן יוביץ' הפצוע בקרסול, שהיה בספק, עלה לשחק וברבע הראשון סרביה היתה בשליש צעד לפני יריבתה והובילה 13:18 ו־20:22 בסיומו.

אנתוני רנדולף בישר על השינוי עם התחלת הרבע השני, אבל מי שהשתלט על העניינים ברבע היה גוראן דראגיץ'. הכוכב הגדול של מיאמי התחיל לרקוד על המגרש וסלובניה פתחה הפרש 32:43. 

מאמן סרביה אלכסנדר ג'ורג'ביץ' שלף את מרקו גודוריץ', שמיעט לשחק באליפות, והוא סייע זמנית, אבל דראגיץ' - ברבע של 20 נקודות - העלה ל־47:56 סמוך למחצית. כבר בהפסקה היו לכוכב הסלובני 26 נקודות.

הסלובנים הצליחו להסתדר הגנתית עם המסה הסרבית העדיפה מתחת לסל ובעיקר עם בואן מאריאנוביץ', שסיים עם 4 נקודות וללא סל שדה.

סלובניה איבדה את לוקה דונצ'יץ' לאחר שנפצע בקרסולו. קוקושקוב הימר במקביל על מנוחה של דראגיץ' ומן העבר השני סרביה, דווקא בניהולו של הרכז המחליף ואסילייה מיצ'יץ' ועם ולדימיר סטימאץ' כסנטר, הצליחה להתאושש. התוצאה צומצמה ל־63:61 אבל דראגיץ' החזיר ל־61:69 בדרך ל־67:71 בסיום הרבע. 

סלובניה עוד עלתה ל־67:75 ברבע האחרון, אבל דראגיץ' חזר לא טוב ממנוחה נוספת והראה סימני עייפות. הסרבים רצו ועלו ליתרון 77:78 אבל אז הגיע קלמן פרפליץ', הכוכב הסלובני הגדול של דקות הסיום, ודאג שהניצחון יישאר בצד שלו. סלים גדולים שלו נתקלו בהיעדר תגובה של הסרבים והסלובנים הלכו לחגוג אל תוך הלילה. 

בוגדנוביץ'. סרביה לא הצליחה לכפות את הסגנון שלה // צילום: אי.פי

לא באמת מנחם

ספרד סיימה אתמול טורניר שישי ברציפות על הפודיום, אבל מדליית הארד שהושגה לאחר הניצחון 85:93 על רוסיה לא באמת תעודד מישהו בנבחרת החזקה שראתה עצמה, למרות הקשיים, מועמדת לזהב.

מי שהיתה אלופת אירופה בשלוש מתוך ארבע התחרויות הקודמות נפלה הפעם חזק. התבוסה בחצי הגמר מול סלובניה ב־20 הפרש בישרה כנראה על סיומו של עידן, סיומו של תור הזהב. הספרדים יעמידו נבחרות חזקות גם בטורנירים הבאים, אבל שליטה ודומיננטיות כפי שהיו להם כנראה לא יחזרו בקרוב.

את סיום התקופה בספרד מסמלת הפרישה של חואן קרלוס נבארו מהמדים הלאומיים. המשחק אתמול היה האחרון של האייקון הגדול. בגיל 37, אחרי 253 הופעות ולאחר שהפך לשיאן ההופעות, "לה בומבה" מסיים את פרק הנבחרת ומותיר למעשה רק את פאו גאסול כנציג של תור הזהב, שעשה גדולות ונצורות עבור הכדורסל הספרדי. כלל לא בטוח שפאו יופיע בעוד טורניר גדול - עוד אות לשינוי שהנבחרת צריכה לעבור.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר