התזונה של הדוקטור

שכחו מד"ר שקשוקה וד"ר לק – רופא אמתי פרסם מה היא לשיטתו הדיאטה הטובה ביותר • חושבים שתסתדרו בלי קפה אחה"צ?

ד"ר רופי אוגלה // צילום: פייסבוק

ד"ר רופי אוגלה, בריטי המתגורר כעת בסידני, חלק לאחרונה את סודות התזונה שלו עם התזונאית ג'סיקה ספל. מקארי דלעת דרך פלאפל, ועד שוקולד מריר - וכן איסור לשתות קפה אחרי שתיים בצהריים, מחבר הספר של "מטבחו של הרופא", חשף את תכנית התזונה היומית שלו. 

כל בוקר כשהוא מתעורר, ד"ר אוגלה מקפיד על שגרה הכוללת 30-45 דקות של אימון גופני - מתיחות, יוגה ואימון כוח מחזורי בעצימות גבוהה. "אני קם לרוב בסביבות שש, יושב על קצה המיטה, ואומר לעצמי מנטרה שאני אסיר תודה על כך שאני בחיים ועל היום היפה הזה - בלי קשר למזג האוויר", אומר אוגלה. 

עוד חשף הרופא כי הוא שותה 700 מ"ל מים, וממשיך בשגרת הבוקר. "ברוב הימים אני אוכל ארוחת בוקר, אבל יש ימים בהם אני צם עד הצהריים". הוא מסביר שארוחות הצהריים שלו לרוב כוללות את מה שנותר מהערב הקודם, והוא מפסיק לחלוטין לאכול בשמונה בערב. ד"ר אוגלה בדרך כלל מנשנש אגוזי פקאן, שוקולד מריר ופירות יער בסביבות ארבע אחר הצהריים. 

בלי קפה אחרי 14:00 // צילום: רויטרס 

עוד ממליץ אוגלה להימנע מסוכר לבן, מיצים, אורז לבן, פסטה, לחם (גם מלא ולבן), רטבים וגם ההמלצות השגרתיות של ויתור על מתוקים כמו סוכריות, חטיפי שוקולד, חטיפים מלוחים, מאפים, חטיפי גרנולה ועוד. בנוסף, בהמלצתו יש להימנע ממה שהוא מכנה "מזונות מזויפים", המשווקים כ-"אלטרנטיבה בריאה יותר ל-", או תחליפים דלי שומן ועם ממתיקים מלאכותיים (שהם פוטנציאלית יותר מזיקים מסוכר). 

לדעתו של אוגלה, אחד ממסרי התזונה המזיקים ביותר בכל הזמנים, היא ההמלצה לא לצרוך שומן. "לצערנו", טוען אוגלה, "זה הוביל לפריחה של 'סנדוויצ'ים דיאטטיים', לממתיקים, וממרחי מרגרינה העשויים משמנים מעובדים – שיכולים לגרום להתקפי לב".

"לא חושב שאוכל לחיות בלי שוקולד 80 אחוז" // צילום אילוסטרציה: GettyImages

אוגלה עצמו מקפיד שלא לאכול אחרי השעה 20:00. "אני מנסה לשים את המכשירים האלקטרוניים שלי בצד לפחות שעה לפני השינה", הוא מספר. קפה זה המשקה המועדף עליו, אבל הוא שותה רק שלושה או ארבעה ספלים בשבוע. "אני די רגיש לקפאין, אז אני לעתים נדירות שותה קפה אחרי שתיים בצהריים". והחטא המועדף עליו? שוקולד מריר. "אני לא חושב שאוכל לחיות בלי שוקולד 80 אחוז קקאו מזן יחיד". 

דוקטור אוגלה מנסה לעודד אנשים להסתכל על מזון בצורה שמחה ובריאה, ומאמין שלמזון יש סגולות רפואיות. בערך לפני כשנתיים הוא התחיל את האתר "מטבחו של הרופא", שבמסגרתו הוא יוצר מתכונים בריאים ומדבר על המחקרים שמאחורי הרכיבים. אוגלה הוא רופא ממלא מקום, שעובד ברפואה כללית ודחופה, לצד תחזוקת בלוג על בישול בריא ויצירת סרטונים בזמנו הפנוי. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר