כך תרשימו אפילו את הדודות // שירי גולדשטיין פיקס // כך תרשימו אפילו את הדודות // שירי גולדשטיין פיקס

על השולחן: טאץ' עיצובי לשולחן החג

לא עוד מפה לבנה, ואזה עם פרחים וחלה גדולה במרכז • כך תעצבו את שולחן החג ותסחטו מחמאות אפילו מהדודות הקשוחות

סוף הקיץ בישראל תמיד מסמל את תחילתה של תקופת החגים, הזמן בו כל המשפחה המורחבת מתכנסת יחדיו מכל קצוות הארץ סביב שולחן החג. אם הגיע תורכם לארח ואתם מחפשים דרך להרשים את כל המשפחה, ישנם לא מעט רעיונות עיצוב פשוטים ומקוריים שירשימו אפילו את הדודות הקשות ביותר. קרן וברמן- דקל, מבעלי "עלית הלבשה לבית" מציגה את הדרכים הקלות ויעילות ביותר להפוך את שולחן החג שלכם לשיחת המשפחה בשנה הקרובה. 

קישוט צמחי על המפית

אחת הדרכים להבדיל בין מסעדה איכותית למסעדת מזון מהיר היא בסוג המפיות המוצעות לאורחים. אם לא השתמשתם עד כה במפיות בד אישיות לאורחים, מומלץ להתחיל מכיוון שהן מוסיפות הרבה תחכום ואלגנטיות לשולחן החג.

נגיעות של ירוק טבעי // צילום: שירי גולדשטיין פיקס

דרך מקורית להוסיף עוד טאצ' עיצובי למפיות הבד הלבנות היא לקשט אותן עם נגיעות של ירוק טבעי בעזרת חתיכת ענף של צמח מטפס או כל גבעול אחר אותו אפשר לשזור בחובק מפית או לחילופין לקחת טבעת של חוט ברזל בגודל מפרק היד או חתיכת סרט מבד, וללפף את הענף סביבם. מהלך פשוט זה יוסיף עניין למפיות הלבנות ויגרום להן לבלוט על גבי מפת השולחן. ניתן לבצע את אותו אפקט בעזרת פרחים או צמחים אחרים. השמיים הם הגבול. 

פרח קפוא

רעיון מקורי נוסף המסוגל להכניס קצת צבע לשולחן החג מגיע דווקא ממקום לא צפוי – כוסות השתייה, או יותר נכון מה שבתוכה. קוביות קרח הן אמנם אביזר יעיל לקירור משקאות אבל לא מוסיף הרבה מבחינה עיצובית, את זה אפשר לשנות. במקום קוביות קרח רגילות, ניתן להכין קוביות קרח עם פרחים צבעוניים. כל שצריך לעשות הוא לקחת תבנית קרח רגילה, למלא כשליש ממנה במים ולהכניס למקפיא. מומלץ כמובן להשתמש במים מזוקקים שעברו הרתחה, זאת בכדי לדאוג שקרח יהיה שקוף ולא עכור. לאחר שהקרח קפא, מכניסים את הפרחים וממלאים את התבנית במים עד סופה ומכניסים למקפיא שוב. אם הפרח צף, יש להטביע אותו. התוצאה תהיה קוביית קרח עם פרח קפוא במרכזה. ניתן להשתמש בכמעט כל פרח אכיל או לא רעיל, אך מומלץ להשתמש ולגוון בין הזנים הבאים: אמנון ותמר, כובע הנזיר, ציפורן, דרדר כחול, ואפילו נענע. 

לחם אישי בהגשה ייחודית

מרבית המשפחות נוהגות להציב את החלה והלחם במרכז השולחן, אולם ישנה דרך יצירתית יותר שתשדרג את שולחן החג ותוסיף לו טאצ' אלגנטי.

יחס אישי לכל אורח // צילום: שירי גולדשטיין פיקס

שיטה זו היא להציב לחמניה אישית או פרוסות לחם לכל סועד בתוך שקית נייר חומה. את השקית רצוי לייחד עם שם סועד לצד הקדשה אישית או סקירת התפריט החגיגי. אפשרות אחת היא לעשות זאת בכתב יד ולקשט באמצעות וושי טייפ. אפשרות נוספת היא להשתמש במכשיר ביתי ליצירת מדבקות למראה נקי יותר. כך או כך, מהלך זה ידמה לשולחן החג מראה מהודר ומהודק יותר.  

אגרטל פרחים בטעם לימון

ראש השנה וסוכות נחשבים לחגים בעלי קשר עמק לעולם הצומח בכלל וחקלאות בפרט, לכן הוספת מאפיינים מעולם זה יוסיפו לקו עיצובי זה בשולחן החג. דרך נחמדה להוסיף עוד אלמנטים ירוקים היא להחליף את האגרטל הרגיל בקראף שקוף מלא בפרוסות לימון חתוכות כשמעליהם מוצב זר הפרחים.

חגיגה של עולם הצומח // צילום: שירי גולדשטיין פיקס

מומלץ לקנות זר חדש במיוחד לאירוע, מכיוון שהוא לא צפוי לשרוד לזמן ארוך לאחר הצבתו במים רוויים בחומצת לימון. עם זאת, מהלך זה שווה את הטרחה מכיוון שהוא מוסיף טאצ' ייחודי ומעניין לכל שולחן חג.   

נרות מקושטים 

דרך נוספת להבדיל את שולחן החג ולהפוך אותו למיוחד הוא לקשט את נרות החג. ניתן להדביק כל קישוט העולה לראש שיוסיף צבע וצורה ייחודית לנר. מומלץ ביותר להשתמש בשאריות טפטים שנשארו בבית.

שדרגו את נרות החג הבנאליים // צילום: שירי גולדשטיין פיקס

כל שצריך לעשות הוא לגזור חלק מהטפט בין אם לפאטרנים מעניינים או כחבק ולהדביק אותם על גבי הנר עצמו או על הכיסוי שלו. מומלץ להשתמש בנרות עבים בכדי שהקישוטים יבלטו בצורה טובה יותר.

 

פרחים – מבל, עיצוב אירועים ופרחים
פריטי סטיילינג – חנות "מקום", בנימינה ורמת השרון

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו