ושבי פלורידה הורשו אתמול לחזור לחלק מאיי הקיז שבמדינה, אשר ספגו את מלוא העוצמה של הוריקן אירמה, שהיכה באיים במהירות של 210 קמ"ש.
יומיים אחרי הסופה ברשויות עדיין מנסים להעריך את מלוא מידת הנזק, מלאכה לא קלה מכיוון שבחלק מהאיים התקשורת עדיין לא חודשה. בחלק הצפוני של הקיז, האיים הקרובים יותר ליבשת, התושבים הורשו לשוב לבתיהם, אלא שהחלק הדרומי של שרשרת האיים, הכולל גם את האי הגדול ביותר קי ווסט, נותר חסום. ברשויות הבטיחו כי כבישי הגישה לאזור יתוקנו בימים הקרובים.
"אני יודע שעבור כל המדינה, ובייחוד איי הקיז, זו עומדת להיות דרך ארוכה", אמר אמש מושל פלורידה ריק סקוט, שטס שלשום מעל שרשרת האיים כדי לסקור את הנזק.
אירמה אמנם עזבה את פלורידה כבר אתמול ונחלשה משמעותית, אך גם אתמול המשיכה להביא מזג אוויר סוער למדינות הסמוכות ג'ורג'יה, אלבמה ומיסיסיפי. הסופה הפילה עצים והותירה כמה אלפים באלבמה בלי חשמל, אך נראה שלא גרמה לנזק משמעותי. בארה"ב החלו לסכם את הסופה - 13 מיליון בני אדם בפלורידה נותקו בשלב זה או אחר מחשמל, יותר מ־200 אלף פונו למקלטים וכ־110 אלף מהם עדיין שם. מעבר לחורבן הרב, אירמה הותירה אחריה לפחות 46 הרוגים; 35 בקאריביים, שבעה בפלורידה, שניים בדרום קרוליינה ושניים בג'ורג'יה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו