במהלך פעולות שמבצעת המשטרה כדי "לצוד" פדופילים, נכנסה שוטרת סמויה לאחד מאתרי השיחות ברשת והזדהתה כנערה בת 14. היא קיבלה מייד פנייה מאדם שהציג עצמו בשם "רוני", אשר וידא את גילה והציע לה הצעות בעלות תכנים מיניים. אחרי זמן קצר הוא כבר ביקש ממנה לעבור לשיחה פרטית, ושם שלח לה תמונות אינטימיות ואף הדריך אותה מה לעשות ואיך לגעת בעצמה. בעקבות זאת הוא חשוד לא רק במעשה מגונה, אלא גם בניסיון אינוס של קטינה מתחת לגיל 14.
שוטרי מרחב קדם (מחוז ירושלים) של המשטרה איתרו את אותו "רוני" וגילו כי מדובר באדם דתי, המתגורר בירושלים. החוקרים גם גילו שכדי לבצע את העבירות המיוחסות לו, הוא השתמש באינטרנט האלחוטי של שכנתו - זאת בשל חסימות ברשת הביתית שלו, המיועדת לציבור הדתי.
לאחר מעצרו ערכו השוטרים חיפוש במחשבו ונדהמו לגלות אלפי תמונות וסרטונים פורנוגרפיים של ילדים, בין השאר גם של גילוי עריות - כשהם מקוטלגים לפי גילים ונושאים. הוא עצמו מכחיש את החשדות המיוחסים לו - ומעצרו צפוי להיות מוארך היום פעם נוספת.
אחרי שנעצר, התגלה כי אין זו הפעם הראשונה שהוא חשוד בעבירות פדופיליה ברשת. לפני כשנתיים הגיש הזמר אביב גפן תלונה נגדו ונגד אחרים, אחרי שתועדו על ידיו מנהלים תקשורת מסוג דומה עם צעירה שהתחזתה לקטינה - זאת במסגרת קמפיין שקיים הזמר עם ספק האינטרנט tom, ושהציג את הקלות שבה פדופילים יכולים לפעול ברשת. החקירה התנהלה אז במשטרת תל אביב, וכתב אישום נגדו צפוי להיות מוגש בקרוב. עכשיו מתגלה כי נראה שזה לא יהיה כתב האישום היחיד.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו