מועצת הכבלים והלוויין התכנסה היום (חמישי) לדון בהצעה של יו"ר המועצה יפעת בן חי שגב, לבצע חילוט של כל ערבויות הערוץ בהיקף ארבעה מיליון שקלים.
למעשה מדובר בצעד מקדים לפני ביטול זיכיון הערוץ לשידורים על פי חוק. בן חי שגב ביקשה לבצע את חילוט הערבויות לאור ההפרות של הערוץ והתמקדות שלו בתכני אקטואליה וחדשות ולא בתוכניות מורשת, כפי שמחייב רישיון הערוץ.
מועצת הכבלים והלווין קבעה כי על ערוץ 20 להתאים את שידוריו מיידית להוראות רישיונו, ובמהלך ארבעת החודשים הקרובים תיבחן עמידתו בהן בתום התקופה, ב-1 בינואר 2018, תסוכם הבדיקה וככל שלא יתקן את דרכיו יחולטו דמי הערבות שלו, בסך של 3 מיליון שקלים.
סקירה על פעילות הערוץ
במקביל, יו"ר המועצה תמצה בימים הקרובים את הליכי הבירור הקיימים נגד הערוץ על הפרות של הוראות הרישיון עד כה. המועצה התריעה בפני הערוץ כי המשך אי עמידה בתנאי הרישיון ייתכן ויוביל לחילוט ערבויות הערוץ.
במסגרת תנאי רישיונו, על הערוץ לשדר לפחות 75% משידוריו תכנים בנושא מורשת ישראל. כמו כן, קיימות מגבלות על כמות התכנים שאינם תכני מורשת שניתן לשדר בכלל השעות, וכן מגבלות על כמות התכנים הכלליים שניתן לשדר בשעות צפיית השיא.
למועצה הוצג מסד נתונים נרחב, שמראה כי הערוץ אינו עומד בתנאים אלה של רישיונו, ומשדר תכנים שאינם בנושא מורשת ישראל או לחלופין משדר נושאים הקשורים במורשת ישראל בהיקפים העולים בהרבה על הקבוע ברישיונו. למועצה הוצגו נתונים מיום היווסדו של הערוץ בקיץ 2014 ועד היום.
קרא: "הונחיתי להפחית רגולציה"
יו"ר המועצה מדגישה כי כל עוד החוק הקיים לא ישונה על ידי הכנסת, על הערוצים הייעודיים, וערוץ 20 ביניהם, להתנהל על פי הוראות הדין הקיימות והמועצה תאכוף הוראות אלו. ככל שהמחוקק יחליט לשנות את מסלול האסדרה הקיים, ברוח מסקנות ועדת פילבר, הרי ודאי שהמועצה תקיים את החוק ככתבו וכלשונו.
עוד קודם לכן התראיין שר התקשורת איוב קרא ברדיו והתחייב לעשות הכל על מנת למנוע את סגירת ערוץ 20. "הערוץ ימשיך להתקיים ואעשה כל פעולה על מנת למנוע את סגירתו. ראש הממשלה הנחה אותי לפתוח את שוק התקשורת לתחרות, להפחית את הרגולציה ולהבטיח את מתן חופש הביטוי ככל שניתן", אמר השר.
עוד ציין שר התקשורת כי ציבור הצופים בישראל צריך לקבל שידורים מגוונים ופלורליסטיים וערוץ 20 הינו אחד הערוצים היחידים בישראל שנותן במה לכלל קולות החברה הישראלית. השר אמר שיש "לפעול בכל הערוצים האפשריים ולבחון דרכי פעולה על מנת כאמור לאפשר לערוץ 20 לשדר כרגיל".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו