כשמתכננים בקפידה את המטעמים שיעלו על השולחן החגיגי, שוכחים לעיתים להתעכב על מחירם של חומרי הגלם. במנות מסוימות חומר הגלם העיקרי אינו דווקא היקר ביותר ועלותו המשמעותית של המתכון מסתתרת דווקא בדמותם של הפירות היבשים, האגוזים או השמן האיכותי.
לפעמים אנחנו שוכחים גם לחשב את עלות היין, שכן בקבוק יין מכיל ארבע כוסות ולרוב אנחנו מארחים לא רק ארבעה סועדים סביב שולחן החג, אלא בין עשרה ל־12 אורחים.
לקראת ראש השנה ערכנו שלושה שולחנות שונים ומגוונים, שלושתם חגיגיים וטעימים להפליא וכל אחד מהם מתומחר באופן שונה - אחד בעלות של עד 50 שקלים לסועד, שני עד 75 שקלים לסועד ושלישי עד 120 שקלים לסועד. אפשר, כמובן, לערבב בין המנות השונות ולהרכיב תפריט מגוון אחר, תוך שמירה על התקציב.
שולחן עד 50 שקלים לסועד
לצד יינות כגון "ever red" מרלו קברנה סוביניון מיקב עמק האלה (49 ש'), גמלא קברנה סוביניון (49 ש') והר חרמון אדום (35 ש'), שניהם מיקב רמת הגולן, תוכלו להכין שולחן עמוס בכל טוב. מה, למשל? מרק עוף עם קרעפלך ממולאי בשר בקר ב־7 ש' לסועד, בליניס עם איקרה ושמאלץ הרינג עם סלט צנוניות ובצל ירוק בכ־6 ש' לסועד, כבדי עוף צלויים עם קוביות בטטה, סלק ותפוחי אדמה בכ־8 ש' לסועד, חלת בצל וחזה אווז מעושן עגולה מתוקה בכ־5 ש' לסועד ועוגת דבש ושוקולד עם ציפוי מרנג קקאו ואגוזי לוז בכ־7 ש' לסועד. שימו לב! עוגת הדבש הינה עוגה חלבית, שלא תוכל להשתלב בשולחן החג במידה ואתם שומרים על כשרות.

צילום וסטיילינג: לירון אלמוג. כלים באדיבות: אסתי קסטרו, גולף אנד קו, פוקס הום, איקאה
יין
עמק האלה אבר רד קברנה סוביניון מרלו (49 ש'), גמלא קברנה סוביניון (49 ש') או גמלא הר חרמון אדום (35 ש')
מרק עוף עם קרפעל'ך - כ-7 ש' לסועד
חומר הגלם העיקרי: בקר טחון 59.9 לקילו (3.3 ש' לסועד לפי 50 גרם לסועד)
רשימת חומרים ל-6 מנות:
למרק:
3 גרוגרות עוף
1 כף שמן קנולה
1 בצל מקולף וחתוך לרצועות
1 כרישה קטנה חתוכה לפרוסות
2 גזרים מקולפים וחתוכים לפרוסות עגולות
חופן שמיר
חופן פטרוזיליה
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
אופן ההכנה:
למרק: מחממים סיר, מתבלים את הכרעיים במלח ופלפלים ומשחימים מכל הצדדים.
מוציאים את הכרעיים מהסיר ושמים בצד.
לאותו סיר מוסיפים כף שמן ומזהיבים בו בצל, כרישה וגזר.
מחזירים את הכרעיים לסיר, יוצקים 6 כוסות מים, מוסיפים פטרוזיליה ושמיר ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש, מכסים במכסה ומבשלים על אש נמוכה כ-45 דקות.
מתקנים תיבול.
לקרפעלך במילוי בשר:
1 ו-2/3 כוסות קמח
1 כף שמן
2 ביצים קטנות
2 כפות מים
300 גרם בשר שמן ועסיסי, טחון
1 בצל קלוף וחתוך לקוביות
3 כפות שמן או שומן אווז
3 שיני שום שלופות
1 חלמון
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
קורט אגוז מוסקט
אופן ההכנה:
לבצק: לשים את כל מרכיבי הבצק לבצק רך וגמיש (אם הבצק קשה מדיי מוסיפים מעט מים, אם הבצק רך מדיי מוסיפים מעט קמח) מניחים עטוף במקרר במשך 20 דק'.
למלית: מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל להשחמה.
מעבירים את כל המרכיבים למעבד מזון וטוחנים לתערובת חלקה, מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט. מצננים.
על משטח נקי ומקומח מרדדים את הבצק דק ככל הניתן. בעזרת חותכן עוגיות חותכים עיגולי בצק, בעזרת מברשת מרטיבים את שולי הבצק במעט מים או חלמון ביצה.
במרכז כל עיגול מניחים כפית קטנה של מלית ומקפלים לחצי, כמו סהרון.
מהדקים היטב את השוליים של הבצק. את שני קצוות הסהרון מדביקים זה לזה כך שנוצרת טבעת שמנמנה.
כשמסיימים למלא ולהכין את כל הכיסונים מרתיחים מים ומלח בסיר גדול ורחב. מנמיכים את הלהבה ומבשלים את הכופתאות במי הרותחים במשך כ-4 דקות.
מוציאים מהמים בעזרת כף מחוררת ומעבירים לקערה עם מעט שמן או שומן אווז כדי שלא ידבקו זה לזה.
בליניס עם איקרה ושמאלץ הרינג עם סלט צנוניות ובצל ירוק - כ-6 ש' לסועד
חומר הגלם העיקרי: שמאלץ הרינג 60 לקילו (3 ש' לסועד לפי 50 גרם למנה)
רשימת חומרים ל-6 מנות:
לבליניס:
1 וחצי כוסות קמח תופח
2 ביצים טרופות
1 כוס מים
4 כפות שמן
4 כפות בצל ירוק קצוץ (החלק הלבן והירוק)
מלח לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם
לסלט צנוניות:
12 צנוניות קטנות פרוסות דק
חופן בצל ירוק קצוץ (החלק הלבן והירוק)
שמן זית לפי הטעם
2 כפות חומץ תפוחים
מלח לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם
להגשה:
12 פרוסות שמאלץ הרינג
6 כפיות איקרה משובחת
אופן ההכנה:
מערבבים את כל מרכיבי הבליניס, מחבבים מחבת פנקייקס או מחבת עם ציפוי נונסטיק.
משמנים במעט שמן, יוצקים כף מהבלילה לכל שקע או יוצרים עיגולים על פני המחבת.
מטגנים עד להזהבה משני הצדדים, בדיוק כמו פנקייקים.
מצננים לטמפרטורת החדר.
מערבבים את כל מרכיבי סלט הצנונית.
מסדרים את הבליניס על צלחת הגשה, מורחים חצי כפית איקרה על כל בליני, מסדרים מעל פרוסת הרינג וסלט צנונית.
כבדי עוף צלויים עם קוביות בטטה, סלק ותפוחי אדמה - כ-8 ש' לסועד
חומר הגלם העיקרי: שמאלץ הרינג 21.9 לקילו (3.19 ש' לסועד לפי 150 גרם למנה)
רשימת חומרים ל-6 סועדים:
900 גרם כבד עוף נקי מגידים
4 כפות גדושות שומן אווז
2 בצלים קלופים וחתוכים לרצועות
4 כפות סילאן
מלח לפי הטעם
פלפל גרוס לפי הטעם
לירקות:
2 בטטות קלופות וחתוכות לקוביות
6 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
2 סלקים קלופים וחתוכים לקוביות
שמן זית לפי הצורך
2 ענפי תימין
מלח לפי הטעם
פלפל גרוס לפי הטעם
להגשה:
שבבי שקדים קלויים
פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
מסדרים את את הירקות על 3 תבניות כל אחת מרופדת בנייר אפייה, יוצקים שמן זית, מתבלים במלח ופלפל, מעט תימין, מכסים בנייר אלומיניום וצולים בחום בינוני, 180 מעלות במשך כ-30 (תלוי בגודל הקוביות) מסירים את נייר האלומיניום ומשחימים ללא כיסוי במשך כ-10 דקות.
מחממים את שומן האווז במחבת רחבה, מוסיפים רצועות בצל ומטגנים, מתבלים את הכבדים, מוסיפים למחבת ומשחימים אותם משני הצדדים במשך כ-4 דקות מכל צד (תלוי במידת הצלייה הרצויה). מוסיפים את הירקות ומערבבים יחדיו. מקשטים בפטרוזיליה קצוצה ושבבי שקדים קלויים.
חלת בצל וחזה אווז מעושן עגולה מתוקה - כ-5 ש' לסועד
חומר הגלם העיקרי: חזה אווז מעושן 199 ש' לקילו (4.6 ש' לסועד לפי 16 גרם למנה)
רשימת חומרים ל-2 חלות:
1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים יבשים
2 כוסות מים פושרים
2 ביצים טרופות
½ כוס סוכר
2 כפות דבש
2 כפיות שטוחות מלח
1/3 כוס שמן
½ כוס שבבי בצל מיובש
½ כוס חזה אווז מעושן קצוץ דק
לזיגוג:
1 ביצה טרופה
אופן ההכנה:
לשים את כל מרכיבי הבצק לבצק רך וגמיש. מתפיחים מכוסה במשך כ-40 דקות.
יוצרים עיגולים שווים בגודלם בקוטר כ-5 ס"מ מכל הבצק.
מסדרים בצורת פרח בשתי תבניות אפייה עגולות מרופדות נייר אפיה
מתפיחים מכוסה במשך כ-30 דקות.
מברישים בביצה טרופה ואופים בחום בינוני 180 מעלות במשך כ-30 דקות.
מצננים מעט לפני שפורסים.
עוגת דבש ושוקולד עם ציפוי מרנג קקאו ואגוזי לוז - כ-7 ש' לסועד
חומר הגלם העיקרי: שוקולד מריר 60 ש' לקילו (3 ש' לסועד לפי 50 גרם למנה)
רשימת חומרים ל-2 עוגות אינגליש קייק:
1 מיכל שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד מריר קצוץ
200 גרם חמאה חתוכה לקוביות
2 כפות סוכר חום דחוס
¾ כוס דבש
4 ביצים
1 ו-1/2 כוסות קמח
3 כפות קקאו איכותי
1 כפית אבקת אפיה
½ כפית סודה לשתייה
קורט מלח
1 כוס שבבי שוקולד
לציפוי מרנג:
2 חלבונים
½ כוס סוכר
2 כפות קקאו מנופה
4 כפות שבבי לוז
אופן ההכנה:
ממיסים שמנת ושוקולד מריר ומערבבים יחדיו לתערובת חלקה. מצננים.
מקציפים חמאה עם סוכר ודבש לקרם חלק ורך, מוסיפים ביצים אחת, אחת תוך כדי הקצפה.
מערבבים קמח, קקאוף אבקת אפייה, סודה לשתיה ומלח.
מוסיפים לתערובת החמאה את קרם השוקולד ותערובת היבשים לסירוגין.
מערבלים רק עד שכל המרכיבים מתמזגים, מערבבים בעדינות פנימה את השוקולד צ'יפס.
יוצקים לתבניות משומנות.
מקציפים חלבונים עד שנוצר קצף לבן, מוסיפים סוכר לאט לאט ומקציפים לקצף יציב ודחוס.
מערבבים פנימה את הקקאו.
מקשטים את פני העוגה במרנג, מפזרים שבבי לוז ואפשר גם פצפוצי שוקולד אם רוצים.
אופים בתנור בחום בינוני נמוך, 175 מעלות במשך כ-35 דקות, או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עטוף פירורים לחים.
שולחן עד 75 שקלים לסועד
בשולחן זה תוכלו ליהנות מיינות כגון גמלא סנג'ובזה מיקב רמת הגולן (60 ש') או כרם שבו אדום 2013 (85 ש'), ולצידם להגיש דג מרוקאי בכ־6 ש' לסועד, צלי עוף עם פירות יבשים בכ־16 ש' לסועד, אורז עם שקדים, בצל וחמוציות בכ־3 ש' לסועד, גזר מרוקאי צלוי עם כמון וכוסברה בכ־2 ש' לסועד ועוגת אגסים ותפוחים מתובלת בכ־6 ש' לסועד.

צילום וסטיילינג: לירון אלמוג. כלים באדיבות: אסתי קסטרו, גולף אנד קו, פוקס הום, איקאה
יין
גמלא סנג'ובזה (60 ש') או כרם שבו אדום 2013 (85 ש')
דג מרוקאי - כ-6 ש' לסועד
חומר הגלם העיקרי: דג אמנון 22.9 ש"ח לקילו (4.5 ש' לסועד לפי 200 גרם למנה)
רשימת חומרים ל-6 מנות ראשונות:
6 נתחי דג אמנון במשקל 200 גרם כל אחד (עם האידרה והעור)
2 כפות שמן זית
2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות
6 עגבניות בשלות פרוסות לפרוסות
6 שיני שום קלופות
1 פלפל ירוק חתוך לפרוסות עבות, נקי מגרעינים
2 כפות לימון כבוש
2 כפות פלפל צ'ומה
½ כוס שמן זית
1 צרור כוסברה
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה:
מחממים 2 כפות שמן זית במחבת עם שוליים גבוהים, מוסיפים פלפל אדום, עגבניות ושיני שום, צולים בעדינות במשך כדקותיים, מוסיפים פלפל חריף.
בינתיים, מערבבים לימון כבוש, פלפל צ'ומה ו1/2 כוס שמן זית.
מסדרים את נתחי הדג מעל הירקות, יוצקים מעל את השמן המתובל, מניחים חתי צרור כוסברה.
יוצקים מים כך שיכסו את הגדים אך לא מעבר.
מתבלים במלח ומבשלים כ-15 דקות (תלוי בעובי הנתחים).
מסננים מנוזלים ומגישים את הדג בליווי כל הירקות, מקשטים בכוסברה קצוצה.
צלי עוף עם ופירות יבשים - כ-16 ש' לסועד
חומר הגלם העיקרי: שוקי עוף 38 ש"ח לקילו (12.6 ש' לסועד לפי 300 גרם למנה)
רשימת חומרים -6 מנות:
12 שוקיים
4 כפות שמן זית
2 בצלים קלופים וחתוכים לרצועות
4 גזרים קלופים וחתוכים לפרוסות עבות
6 שיני שום קלופות
200 גרם דבלים
200 גרם שזיפים מיובשים
4 כפות סילאן
1 מקל קינמון
4 מסמרי ציפורן
קורט אגוז מוסקט מגורר
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
אופן ההכנה:
בסיר נמוך וגבה שוליים מחממים שמן זית, מתבלים את העוף במלח ופלפל, מוסיפים לסיר את העוף, הבצלף הגזר והשום ומשחימים היטב.
מוסיפים את יתר החומרים, יוצקים מים עד ¾ גובה המרכיבים, מביאים לרתיחה.
מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה במשך כשעתיים עד העוף מתפרק מהעצם. מתקנים תיבול ומגישים.
אורז עם שקדים, בצל וחמוציות - כ-3 ש' לסועד
חומר הגלם העיקרי: אורז בסמטי 12.9 לקילו (0.8 ש' לסועד לפי 60 גרם למנה)
רשימת חומרים ל-6 מנות:
2 כוסות אורז בסמטי
1 כוס שבבי בצל מטוגן מיובש
2 כפות שמן זית
3 כוסות מים רותחים
מלח לפי הטעם
לקישוט:
½ כוס שבבי שקדים קלויים
½ כוס חמוציות מיובשות
אופן ההכנה:
מחממים שמן זית בסיר (עם מכסה תואם), מוסיפים אורז ושבבי בצל מטוגן, מערבבים היטב, מתבלים במלח.
מוסיפים מים רותחים, מנמיכים ללהבה נמוכה מאוד, מכסים במכסה מתאים ומבשלים במשך 15 דקות. מכסים את האש ומניחים סגור למשך 5 דקות.
פותחים את המכסה, מערבבים בעזרת מזלג. מעבירים לכלי הגשה מקשטים בשקדים וחמוציות ומגישים. אפשר להגיש קוסקוס במקום אורז.
גזר מרוקאי צלוי עם כמון וכוסברה - כ-2 ש' לסועד
חומר הגלם העיקרי: גזר 3.9 לקילו (0.8 ש' לסועד לפי 200 גרם למנה עפ"י המתכון)
רשימת חומרים ל-6 מנות:
9 גזרים שלמים קלופים
4 שיני שום כתושות
4 כפות שמן זית
מיץ לימון טרי לפי הטעם
קורט כמון
1 כף גדושה אריסה משובחת
1 כף גדושה לימון כבוש קצוץ
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
1 כף זרעי כוסברה קלויים גרוסים
חופן נדיב של כוסברה קצוצה
אופן ההכנה:
חותכים את הגזרים למקלות עבים במי מלח עד שמתרככים אך שומרים על צורתם.
מסננים ומצננים היטב.
בקערה קטנה מערבבים את יתר המרכיבים מתבלים את הגזרים, מתקנים חריפות לפי הטעם ומגישים.
עוגת אגסים ותפוחים מתובלת - כ-6 ש' לסועד
חומר הגלם העיקרי: תפוחים/אגסים 11.9 לקילו (2.9 ש' לסועד לפי 250 גרם למנה עפ"י המתכון)
רשימת חומרים לעוגה בקוטר 26:
3 תפוחים ירוקים קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
3 אגסים קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
½ כוס סירופ רוזטה
½ כוס סילאן
1 כוס סוכר
4 כפות מי ורדים
2 כפיות קינמון טחון
1 כפית אבקת וניל / מחית וניל / תמצית וניל משובחת
¾ כוס שמן
3 ביצים
2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה
לפירורים:
1/2 כוס קמח
2 כפות שמן קוקוס
4 כפות סוכר
1/4 כוס פיסטוקים טחונים
אופן ההכנה:
מערבבים את כל מרכיבי הפירורים לתערובת פירורית, שומרים בצד.
בקערה גדולה מערבבים את כל מרכיבי העוגה.
יוצקים לתבנית משומנת, מפזרים מעל את הפירורים.
אופים בחום בינוני, 180 מעלות במשך כ-45 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עטוף פירורים לחים.
שולחן עד 120 ש' לסועד
בשולחן היקר תוכלו ללגום להנאתכם יין ירדן סירה מיקב רמת הגולן (110 ש') או פרימו קברנה סוביניון 2009 מיקב צ'ילאג (129 ש'). לצידם תוכלו להכין כבד קצוץ בכ־3 ש' לסועד, סלמון אפוי בתנור עם קרסט של שקדים בכ־15 ש' לסועד, תפוחי אדמה צלויים בתנור בשומן אווז וחזה אווז מעושן בכ־5 ש' לסועד, שוקי אווז קונפי ברוטב דבש ותפוזים בכ־50 ש' לסועד ופנקוטה קוקוס ושקדים עם מרציפן ותאנים בכ־8 ש' לסועד.

צילום וסטיילינג: לירון אלמוג. כלים באדיבות: גולף אנד קו, פוקס הום, איקאה
יין
ירדן סירה (110 ש') או צ'ילג פרימו קברנה סוביניון 2009 (129 ש')
כבד קצוץ - כ-3 ש' לסועד
חומר הגלם העיקרי: כבד עוף 21.9 לקילו (1.7 ש' לסועד לפי 80 גרם למנה עפ"י המתכון)
רשימת חומרים ל-6 מנות:
450 גרם כבד עוף נקי מגידים
5 בצלים חתוכים לרצועות דקות
6 כפות גדושות שומן אווז
3 ביצים קשות
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
אופן ההכנה:
מחממים במחבת גדולה את שומן האווז ומשחימים את הבצל. שומרים בצד. שומרים 2 כפות בצל מטוגן לקישוט.
מוסיפים את כבדי העוף, מתבלים במלח פלפל ומזהיבים כ-3 דקות מכל צד.
על קרש חיתוך גדול ובעזרת סכין חדה וגדולה קוצצים את כל המרכיבים עד למרקם הרצוי.
מתבלים במלח ופלפל שומרים במקרר.
סלמון אפוי בתנור עם קרסט של שקדים - כ-15 ש' לסועד
חומר הגלם העיקרי: תפוחים/אגסים 99.9 לקילו (12 ש' לסועד לפי 120 גרם למנה עפ"י המתכון)
רשימת חומרים ל-6 מנות:
6 נתחי פילה סלמון במשקל 120 גרם כל אחד
3 כפיות חרדל
לציפוי:
½ כוס פירורי לחם
¼ כוס שקדים טחונים
½ כוס פטרוזיליה קצוצה
2 שיני שום כתושות
2 כפות שמן זית
מלח אטלנטי לפי הטעם
לקישוט:
2 כפות שבבי שקדים
אופן ההכנה:
מערבבים את כל מרכיבי הציפוי.
מסדרים את הסלמון על תבנית צלייה המתאימה גם להגשה חגיגית.
מורחים מעט חרדל, מפזים כמות נדיבה של ציפוי ומהדקים בעדינות.
מפזרים שבבי שקדים.
צולים בתנור בחום גבוה, 200 מעלות במשך כ-10 דקות, תלוי בעובי הנתחים.
תפוחי אדמה צלויים בתנור בשומן אווז וחזה אווז מעושן - כ-5 ש' לסועד
חומר הגלם העיקרי: תפוחי אדמה 4.9 לקילו (1.6 ש' לסועד לפי 300 גרם למנה עפ"י המתכון)
רשימת חומרים ל-6 מנות:
9 תפוחי אדמה דזירה (או אחרים המיועדים לצלייה) חתוכים לקוביות גדולות
1 כוס קוביות חזה אווז מעושן
4 כפות שומן אווז
2 כפות סילאן
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
אופן ההכנה:
מבשלים במי מלח רותחים את תפוחי האדמה רק עד שמתרככים קלות.
מסננים ומעבירים לתבנית, מוסיפים חזה אווז ושומן אווז.
מתבלים בסילאן, מלח ופלפל.
צולים בתנור בחום בינוני, 180 מעלות, במשך כ-20 דקות עד שמשחים ומתרכך.
שוקי אווז קונפי ברוטב דבש ותפוזים - כ-50 ש' לסועד
חומר הגלם העיקרי: שוק אווז 47 ש"ח לקילו (23 ש' לסועד לפי 500 גרם למנה עפ"י המתכון)
רשימת חומרים ל-6 סועדים:
6 יחידות שוקי אווז
2 ק"ג שומן אווז
6 יחידות שומר
12 שיני שום קלופות
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
לרוטב:
4 תפוזים סחוטים טרי
2 תפוחים פרוסים דק
4 כפות דבש
2 ענפי תימין
אופן ההכנה:
זורים מלח גס על צד הבשר (לא על השומן), ומניחים במקרר ל-24 שעות
מחממים סיר רחב וגבה שוליים, משחימים את שוקי האווז ללא שומן נוסף.
מוסיפים את יתר המרכיבים ומביאים לרתיחה. מעבירים מכוסה לתנור שחומם לחום 120 מעלות ומבשלים במשך כ5 שעות.
מבשלים מיץ תפוזים, דבש, תפוחים ותימין לרוטב. מסננים את השוקיים והירקות מן השומן, יוצקים את הרוטב החם ומגישים.
פנקוטה קוקוס ושקדים עם מרציפן ותאנים - כ-8 ש' לסועד
חומר הגלם העיקרי: קרם קוקוס 18.9 לליטר (2.4 ש' לסועד לפי 125 מ"ל למנה עפ"י המתכון)
רשימת חומרים ל-6 מנות:
3 כוסות גדושות קרם קוקוס
1/2 כוס סוכר
¼ כוס סירופ רוזטה
1 ו-1/2 כפות גדושות אבקת ג'לטין
להגשה:
6 כפות גדושות מרציפן קצוץ
9 תאנים חתוכות לפלחים
אופן ההכנה:
על אש נמוכה מבשלים קרם קוקוס וסוכר עד לסף רתיחה, מוסיפים רוזטה.
בינתיים ממיסים את הג'לטין ב-3 כפות מים חמים. (אפשר לחמם במשך כמה שניות במיקרו כיד שימס לגמרי).
כשהנוזלים מגיעים לסף רתיחה מסירים מעל האש, בעזרת בלנדר מוט מערבלים פנימה את הג'לטין.
מוזגים את הקרם לכוסיות הגשה קטנות ואלגנטיות, מקררים במשך 4 שעול עד שמתייצב.
לפני ההגשה מפזרים מרציפן קצוץ, מסדרים פלחי תאנים ומגישים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו